Moderna Försäkringar – omdöme

Moderna försäkringar logo

Moderna Försäkringar ser sig själva som en utmanare på den svenska försäkringsmarknaden. De är inte lika stora som jättarna i branschen, men de har ändå hittat ett vägvinnande sätt att konkurrera. Deras mål är att erbjuda prisvärda försäkringsprodukter med bra villkor, bland annat genom att ge individer chansen att göra anpassningar av skyddet och hitta olika sätt att sänka sin försäkringspremie.

Många menar att framtiden för försäkringsbranschen tillhör just individ- och beteendeanpassade försäkringar. På det området har Moderna Försäkringar kommit mycket långt och precis som företagsnamnet antyder så har de tagit fram moderna lösningar som ligger rätt i tiden. Ett exempel är Moderna Smart Flex som är en unik bilförsäkring som gynnar den som kör säkert. De som tecknar försäkringen kan installera en app i mobilen och få möjlighet till lägre premie om de har ett bra körbeteende.

Ett tryggt och renodlat försäkringsbolag

Moderna Försäkringar är helt inriktade på försäkringsprodukter. Till skillnad från många av konkurrenterna har de varken banktjänster eller låneprodukter. Som kund kan det innebära vissa fördelar. Allt fokus ligger på försäkringar och man besväras inte av till exempel låneerbjudanden i den marknadsföring som riktas mot kunderna. Andra kan tycka att det är en nackdel, eftersom de gärna vill samla banktjänster, lån och försäkringar hos samma bolag.

Att Moderna Försäkringar vill framstå som en uppstickare ger ett frågetecken kring tryggheten. De har dock funnits länge på marknaden och är dessutom en del av den danska försäkringskoncernen Tryg Forsikring A/S med ca 3400 medarbetare och miljontals kunder. I Sverige har Moderna Försäkringar ca 470 anställda med kontor i bland annat Stockholm, Göteborg och Malmö. Med tanke på att de har en såpass stor försäkringskoncern i ryggen, så behöver deras kunder aldrig oroa sig för att de ska få problem att betala ut ersättning.

Kika in på Modernaforsakringar.se och se om deras priser och försäkringar är något för dig.

Moderna Försäkringars olika produkter

Något som kännetecknar Moderna försäkringar är att de flesta av deras produkter erbjuds i tre olika nivåer, vanligen kallade Grundskydd, Medium och Large. För att förstå skillnaden går det till exempel att titta på deras hemförsäkring. I Grundskydd ingår alla de vanliga delarna i en hemförsäkring. Medium förbättrar skyddet med allrisk för lösöre (drulleförsäkring) och utökat reseskydd. Large tar ännu ett steg genom att även inkludera elektronikskydd, självriskreducering och utökat bortaskydd. Alltså kan du välja precis den nivå på skyddet som du behöver.

I listan kan du se vilka försäkringar du kan teckna hos Moderna Försäkringar:

 • Moderna bilförsäkring
 • Hemförsäkring
 • Villaförsäkring
 • Fritidshusförsäkring
 • Olycksfallsförsäkring
 • Barnförsäkring
 • Gravidförsäkring

De har också en del smidiga försäkringslösningar för dig med husvagn eller släpvagn. Lägg också märke till att Moderna Försäkringar ligger bakom varumärkena Moderna Djurförsäkringar, Atlantica båtförsäkring och Bilsport & MC. Under dessa varumärken erbjuds:

 • Hundförsäkring
 • Kattförsäkring
 • Båtförsäkring
 • Motorcykelförsäkring

På Moderna Försäkringars hemsida, Modernaforsakringar.se finns detaljerad information om alla deras produkter och den uppdateras även löpande i händelse av ändringar, så det är den bästa källan för dig som vill vara säker på att informationen är aktuell.

Den som samlar alla sina försäkringar hos företaget kan få uppemot 20 % rabatt på sin försäkringspremie. Genom att bli Moderna Bonuskund finns även chansen att få självriskreducering på upp till 1000 kr i händelse av en skada som ersätts av antingen bil-, boende- eller djurförsäkring. Likt för rabatten på premien beror storleken på självriskreducering på hur många olika försäkringar som tecknats hos dem. Enligt villkoren kan självriskreduceringen bara användas en gång per hushåll per kalenderår.

Vårt omdöme om Moderna försäkringar

Vi har testat modernas bilförsäkring samt villaförsäkring under en tid. Vi upplever att kundservicen är god och att bemötandet är bra. månadskostnaden/premien ligger på samma eller ibland lägre nivåer än konkurrenterna så där finns inget att klaga på. Vi har själva inte råkat ut för någon olycka som gjort att vi behövt få någon ersättning utbetald från Moderna försäkringar men vi har en familjemedlem vars bil blev stulen. Bilen var försäkrad hos Moderna. Denna familjemedlem  hade inga problem att få ut ersättning och ersättningen var på en skälig nivå.
Vår upplevelse av Moderna har alltså varit positiv och vi kan inte hitta något att anmärka på.
Kika in på Modernaforsakringar.se och se om deras priser och försäkringar är något för dig.