Nelly finns nästan överallt online för den som letar efter kläder. Nellys sortiment är inte så brett som flera andra butikers erbjudanden – istället har man fokuserat på tjejer som är lite mer trendiga och vill sticka ut. Det är en vacker onlinebutik, den har enkla kläder med hög coolfaktor, men som sagt inget för den som vill ha ett mer ordinärt breddsortiment. Nelly säger själva lite kaxigt att de ”empower femininity genom att hylla din inre babe”. Alla kan dock lockas att nyttja deras välsorterade sminkbutik, här finns det produkter för precis alla kvinnor – och vissa visas upp med video vilket är perfekt!

Vårt omdöme

Nelly får 4,5 av 5 stjärnor. Produkterna är bra, men sortimentet kunde vara aningen bredare utan att behöva gå utanför butikens målgrupp. Man kan bredda mot olika stilar med inslag av grunge och hardcore exempelvis – eller något annat som öppnar upp och breddar lite. Viktigt att man behåller sin ”edge” och enkelhet eftersom detta gör Nelly lite annorlunda. Nellys onlinebetalning och hemleverans fungerar utmärkt och sajten är enkel. Favoriten är sminkavdelningen med ett enormt sortiment, den är riktigt rolig.

Gå till Nelly.com

Snyggt och attraktivt

Nelly tillhör en grupp fräscha och välorienterade butiker som också vågar visa upp lite mer ”edge”, framförallt skorna hos Nelly är superläckra. Jag kom i kontakt med Nelly när jag googlade på svarta tröjor. Jag ville ha något som var lite smartare än bara en vanlig tröja – men det är inte det enda jag shoppat hos Nelly. Kvaliteten på kläderna är mycket bra, i alla fall har jag ännu inte köpt något som varit dåligt.

Precis som sina konkurrenter har Nelly en topplista som man kan shoppa från, man kan också shoppa olika dealar där man har rabatt och man kan shoppa ”looken” som är en komplett utrustning för utekvällen, aktiviteten eller annat. Nellys sortiment är dels trendbetonat men också årstidsinriktat vilket gäller de flesta klädbutikerna.
Just nu är det följande som annonseras på sajten:

  • Höstjackor
  • Jeans
  • Kappor
  • Crop tops
  • Sommarklänningar
  • Väskor

Under varje rubrik finns det underavdelningar med olika sorter, färger och stilar. Man kan sortera på varumärken, och för den som har vissa favoriter är detta bra så slipper man dra sig igenom ”fel” stil. De roligaste områdena att surfa på är definitivt ”nyinkommet” eller sminkavdelningen. Det blandas rätt friskt på ”nyinkommet” och priserna är högre för det nyinkomna. Man kan vänta och köpa när priset gått ner, för det gör det oftast efter ett tag. Sminkavdelningen är massiv. När man söker på t ex Lóreal får man upp flera olika förslag på produkter. Här finns alla möjliga märken, men det finns också saker för hårvård, exempelvis plattång eller ”curler” och mycket annat smått och gott.

Nellys onlinebutik funkar utmärkt, och du kan också handla via Instagram. Man kan bli medlem och ta del av olika erbjudanden och få information på mail. Om du är medlem kan du dessutom spåra ditt paket hela vägen hem till brevlådan. Du får fri frakt om du handlar för mer än 299 kronor, annars tillkommer 49 kronor.