Pensionen har de flesta väldigt dålig koll på. Många av oss känner inte ens till vilka olika typer av pensionsspar vi själva har. Har du ett privat pensionspar? Har du eller har du haft tjänstepension? Om svaret är “vet inte” så är det dags för dig att skaffa dig en överblick. Vi på Etrender har testat den kostnadsfria tjänsten Pensionera.se för att kunna göra en recension och lämna ett omdöme till er läsare.

Min pension – överblick

Pensionera.se erbjuder flera olika tjänster. Den vi har testat är den kostnadsfria tjänsten som ger dig en överblick och en helhetsbild över ditt pensionsspar. Pensionera hjälper dig att samla in information om vilka olika typer av pensionsspar du har. Detta presenteras sedan på ett tydligt sätt för dig på hemsidan. Du förbinder dig inte till något när du fyller i dina uppgifter och tjänsten är helt gratis.


Bilden visar en överblick över testpersonens privata pensionsspar.

Om du även har eller har haft tjänstepension så presenteras den på liknande sätt som ovan.

Prognos och mål

Pensionera ger dig även möjlighet att se hur mycket du behöver spara för att nå din målpension samt hur mycket du beräknas få i pension via en prognos.


Bilden visar din prognostiserade pension samt hur mycket du behöver spara för att nå din målpension

Tjänster som pensionera erbjuder

Transparens:

  • Fullständig överblick och sammanställning av ditt pensionskapital
  • Individuell prognos för din framtida pension
  • Överblick över vilka avgifter och kostnader du har i ditt pensionsspar
Personlig rådgivning:
  • Individuell genomgång av din unika situation
  • Tips & råd för hur du kan minska avgifter och kostnader
  • Råd & tips på tillvägagångssätt för att uppfylla dina mål
  • Placeringsrekommendationer
Förändringar och flytt:
  • Hjälp med att flytta kapital till en bättre lösning
  • Bevakning av ditt befintliga innehav och löpande notifieringar om de ser en risk eller förbättringsmöjlighet i dina innehav

Vårt omdöme

Vi på Etrender älskar tjänster som är gratis. Att få gratis hjälp med något som annars är komplicerat är såklart väldigt värdefullt. Vi upplever att allt fungerade ytterst smidigt. Det gick snabbt, enkelt och tjänsten uppfyllde våra krav. Vi använde Pensionera.se för att skapa oss en helhetsbild över vårt pensionspar. Det var precis vad vi fick.

Pensioneras affärsmodell

Som användare eller kund hos Pensionera har du möjlighet till personlig rådgivning och det är också så deras affärsmodell ser ut. De har tre olika nivåer för dig som kund och man startar alltid utan kostnad.

Trygghet

Pensionera.se kontrolleras av Finansinspektionen och har tillstånd att bedriva Försäkringsförmedling och Investeringsrådgivning. De är även medlemmar i förmedlarorganisationen Hjerta som är en av Nordens största med över 290 anslutna förmedlare. Pensionera innehar en lagstadgad ansvarsförsäkring.