KOMPAR – Jämför företagslån snabbt och smidigt

av | jul 30, 2021

Behöver ditt företag låna pengar? KOMPAR är oberoende innovativ jämförelsetjänst med en online plattform som riktar in sig på att hjälpa små och medelstora företag med att hitta rätt finansiering. Jämför erbjudande på företagslån snabbt och smidig!

Varför är det värt att ansöka om lån med hjälp av KOMPAR?

  • Få erbjudande på finansiering för företag från över 20 stycken långivare och banker
  • Endast 1 UC registreras
  • Låna upp till 7 000 000 kronor
  • Kostnadsfri och användarvänlig tjänst
  • Säker och trygg ansökningsprocess genom BankID

Om KOMPAR

Tjänsten är utvecklad av specialister inom företagande – företagare ligger KOMPAR varmt om hjärtat! Teamet och grundarna bakom tjänsten vet nämligen av egen erfarenhet hur viktigt det är att kunna hitta rätt finansiering för att kunna växa. KOMPAR startades år 2018 och bedrivs under Finansinspektionens tillsyn vilket gör att det är säkert och tryggt att ansöka om företagslån genom tjänsten. En stor fördel är att du som företagare blir bemött på ett mer personligt sätt med hänsyn till just ditt företags unika situation, än om du hade gått till en av storbankerna. KOMPAR är en partner för företagare med andra ord en mellanhand mellan låntagare och långivare. Mer än 20 stycken olika långivare – banker och finansbolag samarbetar med KOMPAR. När du gör en ansökan på sidan så når den ut till samtliga långivare som inom 24h lämnar sina svar och erbjudande anpassade till ditt företags behov.

Att tänka på när man ska låna:

  • Du måste ha ett företag som är registrerat i Sverige
  • Du måste ha fyllt 18 år
  • Personlig borgen – en del långivare behöver behöver att en person oftast ägaren går i borgen för lånet, detta sker oftast för mindre aktiebolag. Att kunna i förhand förbereda en till två starka potentiella borgensmän som kan gå in som personlig borgen kan vara en god ide. Den person som går i borgen för en låntagare (en fysisk eller juridisk person), förpliktar sig att ta över kostnaderna i fall låntagaren inte skulle klara av att uppfylla sitt finansiella ansvar i samband med lånet.
  • Balans och reslutatrapporter – att förbereda aktuella balans och resultatrapporter gör att våra långivare direkt kan göra en snabb bedömning i början av låneprocessen.

Så här ansöker och lånar du

Du börjar med att fylla i dina uppgifter och samtlig information om företaget och dess behov för låntagning online direkt på KOMPARs hemsida https://www.kompar.se/foretagslan. Att fylla i en ansökan är enkelt och tar endast ett par minuter. Din ansökan skickas sedan ut till samtliga långivare och banker som KOMPAR samarbetar med. Ansökningsprocessen sker genom BankID och är trygg och säker. Efter att ansökan har skickats ut, återkommer långivarna med sina svar och erbjudanden inom 24 timmar. KOMPAR kontaktar dig sedan dig för att presentera dina erbjudandena, du kan självklart kontakta KOMPAR under hela ansökningsprocessen på telefon eller mail. Efter att du har fått dina erbjudanden, så kan du i lugn och ro jämföra och utvärdera dessa innan du fattar ett beslut om låntagning. KOMPAR erbjuder dessutom kostnadsfri rådgivning för företagare under hela ansökningsprocessen. Efter att du har bestämt dig och valt ett erbjudande förklarar KOMPARs rådgivare vad som kommer att ske och du blir kontaktad av långivaren. KOMPAR följer dig och bistår med stöd under hela låneprocessen från att du har fyllt i en ansökan till att du har fått ditt lån beviljat. Vi rekommenderar att du som egenföretagare gör en noga jämförelse av företagslån på marknaden, speciellt när det gäller ränta, belopp och återbetalningstid innan du bestämmer dig. Att jämför hjälper dig att få en bred överblick över just din och företagets finansiella situation samt möjligheter för att få finansiering på goda villkor. Alla bolag och företag på marknaden har ju väldigt varierande förutsättningar, krav och branschspecifika behov för finansiering.

Positiva kundomdömen

Antalet positiva omdömen och god feedback ökar ständigt och allt fler företagare från olika branscher och verksamheter återkommer till KOMPAR samt rekommenderar deras tjänster vidare. En enkel och användarvänlig online tjänst med en smidig mobilversion, tillmötesgående rådgivare och framförallt en snabb tillgång till erbjudande på företagslån från över 20 stycken olika banker och finansbolag som specialiserar sig på finansiering för just företagare. KOMPAR har redan lyckats hjälpa ett stort antal företag att växa och uppfylla sina affärs drömmar. Tack vare KOMPAR har över 2000 företag med samtliga bolagsformer lyckats teckna företagslån på upp till 7 000 000 miljoner kronor, över 95% av kunderna som har använt sig av KOMPAR säger att de är mycket nöjda med tjänsten, låneprocessen och dess användarvänlighet.