Bästa bonuskortet 2022

Att på egen hand reda ut vilket som är det bästa bonuskortet är inte helt enkelt. Självklart vill du att det bonuskort du väljer lever upp till dina förväntningar men att gå igenom det stora antal kreditkort för bonus som finns idag kan kännas överväldigande. Vi har därför skapat denna guide som innehåller all information som du behöver för att välja ett bra bonuskort som passar just det du söker.

Vi kommer gå igenom vad du bör tänka på innan du ansöker, vad du skall kolla på när du jämför olika kort samt våra egna rekommendationer. Vill du ha hjälp med själva jämförandet av bonuskort kan du besöka Kreditkort.com. De recenserar och jämför ett stort antal kort helt kostnadsfritt för att du lättare skall kunna det bästa bonuskortet utefter dina önskemål.

Håll koll på avgifterna

I vårt tycke skall inte och behöver inte heller ett bra bonuskort kosta dig något. Många bra kreditkort för bonus är idag gratis, det vill säga att de inte har en årsavgift. Med det sagt så har “gratis” kreditkort fortfarande en kreditränta då man väljer att delbetala sin kredit. Det kan även tillkomma avgifter för bland annat kontantuttag och valutaväxling.

När du jämför bonuskort och kollar på avgifter bör du hålla koll på:

 • Den nominella och effektiva räntan för delbetalning av krediten
 • Årsavgift
 • Avgift för kontantuttag
 • Valutaväxlingspåslag
 • Aviavgift
 • Administrationsavgift

Dessa är de stora avgifterna man skall hålla koll på och som är avgörande för om ditt kreditkort blir dyrt eller ej. Hur mycket ett bonuskort behöver kosta just dig avgörs i många fall av hur du använder det. Undviker man att delbetala köp och ser till att inte genomföra kontantuttag då kortet har en uttagsavgift kan det vara gratis i dess sanna mening att äga ett kreditkort.

Allt som krävs är lite planering, smarta beslut och ett korrekt val av kort utefter dina förutsättningar och kortanvändning. Kreditkortsval som jämför bonuskort är en jämförelsetjänst som gör det enklare att hitta rätt bonuskort som passar efter just dina behov. Du kan på denna hemsida enkelt jämföra både fördelar och nackdelar med respektive kort.

Se vad kortutgivaren kan erbjuda just dig

Även om avgifter är högst viktiga att hålla koll på när man skall välja kort så är det vad kortutgivaren faktiskt kan erbjuda dig för förmåner som är den spännande delen. Många kortutgivare erbjuder idag exklusiva rabatter, lounge access, evenemangsbiljetter och mycket mer. Även försäkringar, kontaktlösa betalningar och fria extrakort är förmåner som många uppskattar.

När det kommer gäller bonuskort så är gratis extrakort en förmån som är väldigt populär då detta gör att man kan tjäna poäng dubbelt så fort. För många är det även högst viktigt att bonuspoängen går att spendera på en stor variation av olika varor och tjänster.

Många gånger när man skall välja bonuskort så får man väga för- och nackdelar mot varandra. Det är inte ovanligt att man exempelvis får leva med en lite högre kreditränta för att få tillgång till till andra förmåner. Det finns inga perfekta bonuskort och förvänta sig att man skall få allt i ett kort håller inte riktigt.

Vi kan använda Supreme Card Gold som ett exempel på ett kort där kortet dras med lite högre avgifter men samtidigt har ett bra bonusprogram.

 • Bonuspoäng ges på alla inköp
 • Poängen kan spenderas på en stor variation av varor och tjänster
 • Kompletterande reseförsäkring
 • Kontaktlösa betalningar
 • Årsavgift
 • Uttagsavgift
 • Valutapåslag

Kortet är alltså långt ifrån vad som anses vara ett kostnadseffektivt kreditkort. Men det man offrar i avgifter får man istället igen när det kommer till spenderingen av bonuspoäng. Många bonuskort är nischade på så sätt att det enbart är flygresor som går att köpa för poängen eller enbart hemelektronik. I Supreme Card Golds poängshop går det däremot köpa allt från hemelektronik till inredning, flygresor och hotellövernattningar. Detta är alltså ett kort för dig som vill ha möjligheten till större valfrihet när du vill spendera dina poäng förutsatt att du kan acceptera de högre avgifterna.

 

Topplista bonuskort 2022

American Express – SAS Eurobonus

Ett av marknadens bästa kreditkort inom resor som ger dig många fördelar.

 • Årsavgift: 0 kr
 • 6000 bonuspoäng via vår länk
 • 15 000 bonuspoäng vid premiumkort via vår länk
 • Boka resor hos SAS.se med dina poäng
 • Reseförsäkringar

Årsavgift: 0 kr
Kreditgräns: 550 000 kr
Räntefritt: 55 dagar
Ränta: 15,99 % – 18,10 %
Åldersgräns: 18 år

Mer info

Varför välja SAS Eurobonus kreditkort

 • 10 bonuspoäng för varje hundralapp du handlar för.
 • 30 bonuspoäng för varje hundra kronor vid bokning av resor hos Sas.se
 • Classic kreditkortet är gratis och ger dig möjlighet till räntefri kredit i 55 dagar.
 • Res 2 till priset av 1 när du handlat för 100 000 kr under ett kalenderår.

Mer om SAS Classic

Typ av kort: Resekort
Kortutgivare: American Express
Arbetsinkomst: Inget krav
Betalningsanmärkning: Nej
Fakturaavgift: 0 kr
Avgift vid uttag: 4 % och minsta kostnad 25 kr

Bank Norwegian

Bank Norwegian är ett av de mest populära kreditkorten med gratis årsavgift. Detta kreditkort är också bland de bästa inom segmentet resekort.

 • Kostnadsfria uttag i bankomater världen över
 • Reseförsäkring & avbeställningsskydd
 • Samla poäng till resor

Årsavgift: 0 kr
Kreditgräns: 100 000 kr
Räntefritt: 45 dagar
Ränta: 19,99 % – 21,93 %
Åldersgräns: 23 år

Mer info

Mer om kreditkortet Bank Norwegian

Typ av kort: Resekort
Kortutgivare: Visa
Arbetsinkomst: Heltidsanställd
Betalningsanmärkning: Nej
Fakturaavgift: 45 kr vid pappersfaktura och 0 kr med e-faktura
Avgift vid uttag: 0 kr

Nackdelar

1,75 % i valutapåslag ifall du handlar med ditt kreditkort utomlands

Komplett Bank

Ett populärt kreditkort som ger dig bra rabatter vid shopping på nätet

 • Kostnadsfria uttag i bankomater världen över
 • Rabatt i över 300 butiker på nätet
 • Reseförsäkring med avbeställningsskydd
 • Bästa kreditkortet 2018

Årsavgift: 0 kr
Kreditgräns: 100 000 kr
Räntefritt: 50 dagar
Ränta: 21,40 % – 24,90 %
Åldersgräns: 20 år

Mer info

Mer om kreditkortet Komplett Bank

Typ av kort: Shoppingkort
Kortutgivare: Mastercard
Arbetsinkomst: Heltidsanställd
Betalningsanmärkning: Nej
Fakturaavgift: 35 kr vid pappersfaktura och 0 kr med e-faktura
Avgift vid uttag: 0 kr

Nackdelar

1,75 % i valutapåslag ifall du handlar med ditt kreditkort utomlands
Du kan endast använda din bonus hos Komplett.se

Våra rekommendationer för de bästa bonuskorten 2022

Vi har valt ut två bonuskort som vi vill rekommendera till dig som söker ett kreditkort med bra bonusprogram, låga avgifter och många förmåner. De två kort vi kan rekommendera är Bank Norwegian kreditkort och Komplett Bank kreditkort. Båda korten har bra bonusprogram och många förmåner där ett av korten har något högre avgifter men som ändå hamnar högt på mångas topplistor.

Bank Norwegian

Kreditkortet från Bank Norwegian är både ett uppskattat bonuskort samt resekort. Bonus ges på alla köp på upp till så mycket som 10% av beloppet vid köp av Flex flygbiljetter hos flygbolaget Norwegian. Det är alltså en hög poäng nivå för flygbiljetter och detta är framför allt ett kort som riktar sig till den vane resenären. Poängen går nämligen enbart spenderas på flygbiljetter hos Norwegian. Utöver bra bonus har kortet inte någon årsavgift, ingen avgift för kontantuttag och det ingår en kompletterande försäkring. Den enda egentliga nackdelen är valutapåslaget på 1,75%.

 • Kreditgräns – 100 000 kr
 • Ränta – 19,99%
 • Årsavgift – 0 kr

Komplett Bank

Kreditkortet från Komplett Bank är ett renodlat bonuskort med en väldigt hög återbäring. Bonuspoäng fås på alla köp men som mest poäng ges då för köp som sker hos Komplett. Utöver detta är det 2% bonus som gäller för alla köp online och 1% på övriga varuköp.

Möjligheterna för att tjäna in bonuspoäng med Komplett banks bonuskort är alltså goda men med det sagt så går poängen endast spenderas på produkter som komplett säljer. Det blir alltså framför allt hemelektronik man får för sina poäng.

I övrigt så har kortet inte någon årsavgift, fria kontantuttag samt att det ingår flertalet försäkringar.

 • Kreditgräns – 50 000 kr
 • Ränta – 21,40 – 24,90%
 • Årsavgift – 0 kr

Reser du regelbundet, kan tänka dig att flyga med Norwegian eller bara vill ha ett kort med få avgifter då du är utomlands så är Bank Norwegian ett bra bonuskort. Tänk dock på att bonuspoängen endast kan spenderas på flygresor hos Norwegian.

Komplett bank är kortet för dig som kanske har ett något svalare reseintresse men som istället regelbundet handlar online och har ett visst intresse eller behov av ny hemelektronik. Ett bra bonuskort för den vane nätshopparen som inte har något emot att poängen är bundna hos Komplett. Fria kontantuttag är inte heller någon nackdel om man vill använda kortet för vardagligt bruk.