1. Trisslott
 2. Kexchoklad Cloetta – 60 g
 3. Arla Mellanmjök
 4. Pepsi max 1,5 L
 5. Redbull – burk 25 cl
 6. Coca cola zero – 1,5 L
 7. Arla mellanmjölk grön – 1 L
 8. Coca cola – 1,5 L
 9. Svenskt smör, normalsaltat – 500 g
 10. Gevalia mellanrost brygg – 450 g
 11. Kronjäst – 50 g
 12. Felix risgrynsgröt – 500 g
 13. Oatly havredryck ikaffe – 1 L
 14. Pågen Lingongrova – 500 g
 15. Coca cola Zero – burk 33 cl
 16. Arla mjölk röd – 1 L
 17. Bregott normalsaltat – 600 g
 18. Marabou mjölkchoklad – 200 g
 19. Coca cola – burk 33 cl
 20. Arla mjölk röd – 1,5 L

Källa: dn.se/ekonomi/matjattarna-raknar-med-fortsatta-prishojningar/

Vilka varor var de mest köpta 2022?

Eller ska vi säga – vilket ”mindset” toppade listan?
För det är exakt vad detta handlar om. Trisslotten toppar listan som mest köpta vara under 2022, vilket innebär att människors vilja att vinna något, att ha tur, att göra det stora klippet dominerar. Speciellt när det råder ostabilitet i vår omvärld kan både lotter och godis bli en bra tröst. På andra plats återfinns den goda, lena Cloetta kexchoklad som med sina spröda lager smälter i munnen. Den är lätt-äten, och dessutom har många butiker haft extrapris på kexchoklad under året vilket har gjort det ännu enklare att slänga ner en eller två i shoppingvagnen. Kexchokladen är också en ganska neutral godsak, den har inget i smaken som irriterar eller sticker ut, den är mild och många gillar den i stycksaksutförande. Man trycker enkelt ner den efter lunchen.

Mjölk är gott

Ska man vara överraskad att mellanmjölk intar tredje platsen? Sverige är mellanmjölkens land, men att mjölk är så gott och populärt att det är den tredje mest sålda produkten är kanske lite oväntat. Men det smakar bra! Mellanmjölk är inte så fett men har ändå en svag gräddton i smaken, det kan vara den perfekta kombinationen mellan hälsa och smaskighet – och det är supergott att hälla lite iskall mellanmjölk över vaniljglassen. Kombon med mellanmjölk, kexchoklad och Triss-skrapning går heller inte av för hackor!

Listan i övrigt visar på välbekanta produkter med smaker som har funnits i urminnes tider kan man tycka. Det finns inga skrällar, endast väl inarbetade produkter med smaker som tilltalar den breda massan. Spännande att Red Bull energidryck har klättrat till femte plats och att Pepsi Max knep fjärdeplatsen före konkurrenten Coca Cola Zero på sjätte plats. Med detta kan man också konstatera att allt fler vill undvika socker i läsk. Inte så dumt.