4Spar – Sparkontot med högst ränta

Företaget 4Spar erbjuder sparkonton till kunder som vill ha ränta på insatta sparpengar.
På vanliga banker idag får man i princip ingen ränta alls på deras sparkonton.
På Swedbank får du till exempel idag (Augusti -18) ca 0,26 % i ränta på sparkontot. Dvs du får ingenting.
Inflationen gör att du faktiskt förlorar pengar på att ha dom på sparkontot idag.

Tack vare detta har det uppstått företag som erbjuder högre räntor på insatt kapital.
Ett sådant företag som ligger i absoluta toppen är 4spar. Där kan man få upp till 10 % i årlig ränta på insatt kapital. Hur går det då till? Hur kan en aktör erbjuda så hög ränta när bankerna endast kan erbjuda en bråkdel?

Vi rekommenderar att du kikar in ViaSpar.se som är ungefär samma sak som 4spar men enligt oss snäppet bättre.

Varför kan 4Spar erbjuda den högsta räntan 2019?

Anledningen till att 4Spar kan erbjuda högre ränta än konkurrenterna stavas RISK. Att spara pengar hos 4Spar innebär en högre risk att förlora pengarna än hos en vanlig bank. Vanliga banker har en insättningsgaranti som gör att du inte kan förlora pengar. Om banken går i konkurs så går staten in och betalar tillbaka dina förlorade sparpengar. Staten täcker upp sparade pengar upp till ca 1 miljon kr (100.000 euro). Denna insättningsgaranti får du alltså inte hos 4spar. Så är det alltid när det gäller pengar. Vill man få en högre avkastning måste man ta en högre risk.

Du kan även spara i värdepapper genom ett investeringssparkonto om du vill ta en högre risk i ditt sparande. Att balansera sitt sparande i både värdepapper och räntepapper kan vara klokt ifall man vill sprida sina risker.

Företaget startade 2012 och har sedan dess levererat fina ränteintäkter till massor av människor i Sverige. Företaget går till synes bra och i nuläget ser risken minimal ut för att företaget skall gå i konkurs. Man kan dock aldrig vara helt säker. Alla företag kan gå i konkurs. Även IKEA skulle teoretiskt sett kunna gå i konkurs även om det är väldigt osannolikt. Det är alltså upp till var och en om man vill och vågar placera sina sparpengar i denna sparform.

Hur hög ränta får man på sitt sparkonto hos 4Spar?

Idag erbjuder 4spar räntor enligt tabellen nedan. Dessa erbjudanden justeras hela tiden så kika in på 4spar för att få exakta och uppdaterade siffror. Hur mycket ränta du får beror som du ser på hur lång tid du är villig att binda upp pengarna.

KontoBindningstidRäntetypÅrsräntaEffektiv ränta*
Inlåningskonto 6.5 %IngenRörlig6.5%6.50%
Räntekonto 3 månader3 månaderFast7.1%7.29%
Räntekonto 6 månader6 månaderFast7.6%7.75%
Räntekonto 1 år1 årFast8%8.00%
Räntekonto 2 år2 årFast9.1%8.72%
Räntekonto 3 år3 årFast10%9.14%

Om du kan tänka dig att binda dina pengar i 3 år erbjuder man 9,14 % i årlig ränta.
Det är en extremt hög ränta om man jämför med resten av marknaden.
Med en så hög årlig ränta kan man med hjälpa av ränta-på-ränta-effekten tjäna enorma pengar över tid.

4spar – Omdöme/recension och vår egen erfarenhet

Vi på etrender.se har testat 4spar och vi har då testat kontot utan bidningstid. Vi startade kontot i början av 2018 och hittills har allt fungerat helt enligt vad de lovar. Vi kan inte se något misstänkt som gör att vi vill ta ut våra pengar. Ett tips är att testa i 6-12 månader med mindre belopp för att se hur allt flyter på.
Är man nöjd kan man sedan öka på sitt belopp. 4spar har även fått högsta kreditvärdighet av UC vilket ökar trygghetskänslan.

Det kostar inget att öppna ett konto så du kan enkelt börja med mindre summor på ditt konto.
Minsta möjliga insättning är 1.000 kr och maxbeloppet som du kan sätta in per konto är 50.000 kr. Kika in mer info på 4spar.

Kika in ViaSpar.se som enligt oss erbjuder bäst sparkonton.

Andra typer av investeringar

Om inte sparkonto passar dig finns det gott om andra sätt att investera sina pengar för att få ränta eller avkastning. Några exempel är att investera i aktier, fonder, kryptovalutor eller P2P-lån.

Om företaget 4spar

4Spar AB är en del av den stora koncernen 4Finance Group.
4Finance Group är marknadsledande inom konsumentkrediter runt om i hela världen. man har i dagsläget runt 1000 stycken anställda. I 4Finance Group ingår flera stora varumärken i nordeuropa såsom 4Spar, Vivus.se, Onea.se och SMSCredit. Det är miljontals människor runt om i världen som nyttjar 4finance groups tjänster.

4Finance Group är verksamma i Sverige, Finland, Danmark, Storbritannien, Kanada, Lettland, Litauen, Georgien, Tjeckien, Estland, Bulgarien, Polen, Ryssland och Spanien och har idag ca 2.000.000 aktiva kunder. 

5 Kommentarer

 1. Per J

  Hej Etrender! Jag har kikat runt och håller på att välja fonder till mitt sparande och sprang på denna tjänsten. Kommer definitivt lägga upp mig och min sambo så vi kommer upp i 100 000 kr. Sen får vi se vilket bindningstid som känns lämplig. Iaf ett bra komplement till börsen som känns hyffsat säkert som du ni också skriver. Läste på en del andra sajter och det finns inte många dåliga omdömen att ta del av.

  Svara
  • etrender_se

   Vi önskar er lycka till och tackar för att du delar med dig av dina tankar!

   Svara
  • Henrik

   Varför skulle det finnas massa negativa omdömen nu innan de har gått i konkurs? Det finns andra i samma bransch som erbjöd hög ränta så som 24money som gick i konkurs för inte så länge sedan. Så risken finns.

   Man kan ju undra varför de inte bara ta lån ifrån andra banker istället till lägre ränta?

   Svara
 2. Calle P

  Ger mig in i matchen direkt. Visste inte om denna typ av sparform faktiskt. Nollränta hit och nollränta dit 😀 här kommer det kosing om ett år

  Svara
 3. Karolina

  Verkligen synd att man bara kan investera 50 000 kr. Har ni tips på fler liknande tjänster så att man kan komma upp i ett högre belopp?

  Svara

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *