hitta mäklare omdöme

Hittamäklare omdöme

Sitter du och planerar en försäljning av din bostad och letar efter en duktig mäklare? När det är dags att sälja sin lägenhet eller sitt hus brukar mäklare och deras mäklararvoden vara ett debatterat ämne. Det brukar ofta uppstå frågor kring hur man hittar en ärlig och kompetent mäklare och vad är egentligen ett rimligt mäklararvode? Vi tänkte därför i denna artikel ge ett omdöme om Hittamäklare.se. och den tjänst de erbjuder.

Booli Search Technologies AB köpte år 2011 sajten HittaMäklare.se. Företaget ägs idag av SBAB Bank sedan år 2016. Förutom tjänsten Hittamäklare.se bedriver dem också en av Sveriges största bostadssajter vid namn Booli.se. Där kan man hitta allt man behöver veta om bostadsmarknaden.

Jämför mäklarnas mäklararvoden

Genom tjänsten Hittamäklare.se kan du snabbt och smidigt fylla i dina uppgifter och information om den bostad som ska säljas. Denna process tar ca 5 min och du kommer sedan få kostnadsfria offerter från mäklare i ditt område som är intresserade av att sälja din bostad.

Kostnadsfri tjänst utan förpliktelser

Tjänsten är helt kostnadsfri och det finns inga dolda förpliktelser när du ansöker om offerter via Hittamäklare.se. Du kan jämföra olika mäklare och deras mäklararvode och sedan avgöra ifall du vill anlita någon eller inte.

Kostar Hittamäklare.se något?

Hitta mäklare får via sina offerter betalt av mäklarbyråerna. När du skickar in din offert så kan upp till fyra mäklare välja att köpa uppgifterna. Hittamäklares affärsmodell möjliggör därför en kostnadsfri tjänst för dig som ansöker. De avgifter som Hitta mäklare tar ut av mäklarbyråerna påverkar inte dig som konsument. Du kan därför ansöka om offerter kostnadsfritt och jämföra mäklare och sedan avgöra ifall du vill anlita någon eller inte.

Kontrollerade mäklare

Alla mäklare som är registrerade på sajten Hittamäklare.se måste vara anslutna till fastighetsmäklarinspektionen (FMI). Denna oberoende statliga myndighet ansvarar för tillsyn av fastighetsmäklare. Fastighetsmäklarinspektionens verksamhet möjliggör en tryggare marknad för både dig som konsument och fastighetsmäklaren vid eventuella tvister.

Topplistan & omdömen

Det räcker inte alla gånger att anlita en mäklare enbart för att mäklararvodet är billigt. Du vill samtidigt veta att denna person kan utföra ett bra arbete och få bra betalt för den bostad du säljer. Du kan hos Hittamäklare.se se omdömen och betyg på alla anslutna mäklare. Du kan också i deras topplista finna de mäklare som har sålt mest bostäder och fått bäst betyg av sina kunder. Nu kan du jämföra mäklarnas arvoden och sedan läsa deras omdömen och på detta vis hitta rätt mäklare i bostadsdjungeln.
På Ekonomifokus.se kan du läsa ytterligare information samt deras omdöme om Hittamäklare och deras tjänst.

Ansökningsprocessen

Din ansökan gör du enkelt via startsidan. Ansökningsprocessen görs i tre olika steg där man börjar med sin adress och sedan går man vidare och skriver in den information du har om bostaden. Avslutningsvis skriver du in din kontaktinformation och lämnar övriga upplysningar om du exempelvis enbart vill bli kontaktad via e-post. Denna ansökan är väldigt enkel och tar ca 3 minuter att genomföra.

Kundservice

På startsidan hittar man kontaktuppgifter både vad det gäller telefon och e-post. Du kan också hitta svar på de vanligaste frågorna som kommer in till Hittamäklare via deras flik ”så fungerar det”. Två saker som drar ner betyget är att chatt funktion på startsidan saknas samt öppettider vad det gäller kundsupport. Denna information saknar jag även på deras Facebook konto. Vi har också provat att ringa deras support och ställt frågor angående tjänsten och fick den gången mycket bra hjälp. Vi tycker kundservicen är godkänd men att det finns delar att förbättra.

Hemsidan

När det kommer till deras hemsida så tycker vi att Hittamäklare verkligen lever upp till alla förväntningar. Du får övergripande information om hur deras tjänst fungerar och att det är helt kostnadsfritt för dig som konsument att ansöka om offerter från Kvalitetssäkrade mäklare. Deras hemsida är också väldigt enkel och innehåller inte någon onödig information som är irrelevant för dig som konsument.

Det finns också möjligheten att själv leta efter en mäklare i ett visst valt område och få information om de olika mäklare och deras omdömen från tidigare säljare.

Som vi skrev tidigare om ansökningsprocessen så vill vi även ge denna högsta betyg utefter dess enkelhet och funktion samt att du på endast 3 minuter fyller i uppgifterna och sedan får offerter från olika mäklare.

Deras mobilanpassade hemsida är också väl utformad och lika enkel att använda som på datorn. Deras design är responsiv och anpassar sig till olika mobilers skärmar felfritt. Du kan hitta information om olika mäklare och genomföra en ansökan om offerter lika enkelt som på datorn.

Sammanfattning och betyg

Vi tycker tjänsten Hittamäklare.se är ett bra verktyg vid försäljning av en bostad. Du kommer i kontakt med auktoriserade och kvalitetssäkrade mäklare och kan sedan förhandla mellan olika mäklare på marknaden och få det mäklararvodet du tycker är rimligt. Ett stort plus är att du kan jämföra offerterna och sedan gå in på sajten och läsa omdömen som säljare skrivit. På detta vis kan du hitta en duktig mäklare som ger allt vid försäljning av just din bostad.

Vi skulle vilja ge Hittamäklare.se högsta betyg om deras kundservice hade uppfyllt kraven. Men då vi ser vissa brister på denna punkt har vi inte möjligheten till detta.

Men avslutningsvis vill vi säga att tjänsten är mycket bra och underlättar för dig som konsument i valet av mäklare. Du kan enkelt få offerter från kontrollerade mäklare och sedan i lugn och ro bestämma dig ifall du vill anlita någon av dem.

Kolla in Hittamäklare.se idag och hitta en mäklare till rätt pris.

 

Omdöme av Hitta Mäklare
 •  

  Samlat betyg

4.8

 

Sammanfattning

Betyg för Hitta Mäklare

4 Kommentarer

 1. Jonas Hagström

  Redan samma kväll blev jag uppringd från en trevlig kille på HittaMäklare. Fick lite snabb information om hur det hela fungerar och kunde välja om jag inte ville bli kontaktad av en speciell mäklarbyrå. Dagen därpå ringde det efter lunch och jag fick en bra kontakt med Bjurfors. Sen tackade jag nej till övriga och snart är bostaden uppe på Hemnet.

  Svara
  • etrender_se

   Hej Jonas! Och tack för ditt omdöme. Roligt att du fick nytta av tjänsten.

   Svara
 2. Olle Carlzon

  Jag anmälde mig till alla olika tjänster på samma gång. Det var hittamäklare mäklarofferter jämförmäklare jamforfastighetsmaklare det blev en jäkla sörja. Inte att rekommendera, det ringde nog i över 3 veckor innan jag fick slut på det hela!

  Svara
 3. Petraaa

  Imponerande. Fick tag på en mäklare som kunde vårt område utan och innan. Inga strul och superenkelt.

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *