Bästa Kreditkortet 2024

Ett kreditkort är ett betalkort där du får en faktura i slutet av månaden med alla dina köp samlade istället för att du betalar direkt vid inköpstillfället. Fördelen med detta är att du får alla dina inköp samlade på ett överskådligt sätt och du kan tjäna bonuspoäng på dina inköp. De flesta kreditkorten erbjuder olika bonusprogram och ger löpande fina erbjudanden till sina kreditkortskunder. Bonuspoängen kan du sedan använda för att handla eller resa till exempel. Med ett kreditkort kan du även nyttja krediten som erbjuds. Du kan alltså handla för mer pengar än du har på kontot. Betalar du bara fakturan varje månad så kostar det inget men om du inte betalar hela summan varje månad så betalar du en ränta på den utnyttjade krediten. Räntan är ofta ganska hög så vi rekommenderar att du betalar hela fakturan varje månad i tid så att du slipper betala räntekostnader.

Vilket som är det bästa kortet för just dig beror helt på vart du spenderar mest pengar varje år. Om du spenderar mest pengar i mataffären kommer förmodligen ett mat-kreditkort vara det som ger dig bäst bonuspoäng och erbjudanden. Spenderar du mycket pengar på bränsle till bilen så kan ett sådant kreditkort vara bäst.

Det finns mycket bra hemsidor att besöka som hjälper dig att jämföra och välja kreditkort. Här är två exempel:

KreditkortGuiden hittar det bästa kreditkortet åt dig om du inte orkar leta aktivt själv. Du kan även fortsätta att läsa mer i denna guide för att ta reda på vilket kort som lämpar sig för dig.

Kreditio hjälper dig hitta det bästa kreditkortet – där listas ett antal kreditkort tillsammans med dess fördelar och nackdelar. Detta är bra information som hjälper dig att välja rätt kort.

I den här guiden går vi igenom vilket som är det bästa kreditkortet baserat på dina förutsättningar och vi erbjuder matnyttig information om dom olika kreditkorten som finns på marknaden. Vilka fördelar och nackdelar har dom. Vilket kort är egentligen billigast när det kommer till årsavgift, uttagsavgifter, valutapåslag och andra avgifter som är intressanta. Självklart kommer du att hitta information om vilket som är det bästa resekortet för att samla poäng och bonus med. För visst finns det kreditkort där ute som om man använder dom rätt, inte för vad dom egentligen är till för så kommer dom vara till fördel för din ekonomi. De två kort som vi anser är bäst är ICA-bankens och American Express SAS Eurobonus inom resekort. ICA:s är bäst när du handlar mycket mat hos ICA samt har dina försäkringar och banktjänster samlade hos ICA. Ju mer du samlar på samma ställe desto bättre villkor och priser får du. SAS Eurobonus kreditkort är mycket populärt då man får poäng på allt man handlar som man sedan kan köpa billiga resor hos SAS med. Man får även rabatter på resor hos SAS om man använder deras kort.

American Express SAS Eurobonus – Bästa kreditkortet när du reser

Ett resekort är lämpligt för alla som reser mycket då detta kreditkort ger dig en mängd fördelar och bonus på alla dina köp som kan användas till att köpa nya resor. Som kreditkortskund får du rabatt på dina resor och flertalet användbara försäkringar samt fördelar som lounge tillgång på vissa flygplatser.

Ett av dom bästa resekorten är Amex SAS Eurobonus.
Via detta kreditkort får du bonuspoäng på alla dina köp som du sedan kan använda vid bokning av resor hos SAS till riktigt bra priser. Via länken på Etrender.se får du 6.000 Eurobonus-poäng vid tecknande av detta gratis standard-kort.
Få 6.000 poäng direkt HÄR

6.000 Eurobonus-poäng räcker till en inrikes flygresa. Vill du samla ihop till en gratis tur & retur resa till USA så kan det krävas ca 60 000 poäng. 

Om du istället väljer ett premiumkort så får du en välkomstbonus på hela 15.000 poäng och 3 månader gratis kortavgift.
Månadsavgiften för premiumkortet är 100 kr/mån och man får en hel del extra förmåner som upp till 30 poäng per 100 SEK du handlar för i anslutna butiker.

Vilket är det bästa kreditkortet?

Det bästa kreditkortet beror på en rad olika faktorer men först och främst vad du letar efter. Men här nedan kan du jämföra olika kreditkort och se vad som passar dig bäst.

Topplista kreditkort 2024

American Express – SAS Eurobonus

Ett av marknadens bästa kreditkort inom resor som ger dig många fördelar.

 • Årsavgift: 0 kr
 • 6000 bonuspoäng via vår länk
 • 15 000 bonuspoäng vid premiumkort via vår länk
 • Boka resor hos SAS.se med dina poäng
 • Reseförsäkringar

Årsavgift: 0 kr
Kreditgräns: 550 000 kr
Räntefritt: 55 dagar
Ränta: 17,99 %
Åldersgräns: 18 år

Mer info

Varför välja SAS Eurobonus kreditkort

 • 10 bonuspoäng för varje hundralapp du handlar för.
 • 30 bonuspoäng för varje hundra kronor vid bokning av resor hos Sas.se
 • Classic kreditkortet är gratis och ger dig möjlighet till räntefri kredit i 55 dagar.
 • Res 2 till priset av 1 när du handlat för 100 000 kr under ett kalenderår.

Mer om SAS Classic

Typ av kort: Resekort
Kortutgivare: American Express
Arbetsinkomst: Inget krav
Betalningsanmärkning: Nej
Fakturaavgift: 0 kr
Avgift vid uttag: 4 % och minsta kostnad 25 kr

Bank Norwegian

Bank Norwegian är ett av de mest populära kreditkorten med gratis årsavgift. Detta kreditkort är också bland de bästa inom segmentet resekort.

 • Kostnadsfria uttag i bankomater världen över
 • Reseförsäkring & avbeställningsskydd
 • Samla poäng till resor

Årsavgift: 0 kr
Kreditgräns: 100 000 kr
Räntefritt: 45 dagar
Ränta: 19,99 %
Åldersgräns: 23 år

Mer info

Mer om kreditkortet Bank Norwegian

Typ av kort: Resekort
Kortutgivare: Visa
Arbetsinkomst: Heltidsanställd
Betalningsanmärkning: Nej
Fakturaavgift: 45 kr vid pappersfaktura och 0 kr med e-faktura
Avgift vid uttag: 0 kr

Nackdelar

1,75 % i valutapåslag ifall du handlar med ditt kreditkort utomlands

Coop Mastercard

Med detta kreditkort kan du få mellan 1 – 5,5 % i bonus per krona. Ett perfekt kort för dig som handlar mycket.

 • Ingen årsavgift första året
 • 0,5 poäng per krona oavsett vart du handlar
 • Två betalningsfria månader per år

Årsavgift: 295 kr
Kreditgräns: 150 000 kr
Räntefritt: 55 dagar
Ränta: 15,95 %
Åldersgräns: 20 år

Mer info

Mer om kreditkortet från Coop

Typ av kort: Matkort
Kortutgivare: Mastercard
Arbetsinkomst: Du får inte vara arbetslös
Betalningsanmärkning: Accepteras ej
Fakturaavgift: 35 kr vid pappersfaktura och 0 kr med e-faktura
Avgift vid uttag: 1,5 % (minst 35 kr)

Nackdelar

Högt valutapåslag på 1,75 %.

Hur tar man beslut och testar kreditkort?

Att välja det bästa kreditkortet är inte helt enkelt – men det går att bryta ner i ett par delmoment för att göra valet betydligt mycket enklare.

Förutom de mjuka värdena som kortens utseende, status eller känsla som egentligen inte bör med i beräkning är kreditkort ganska lika varandra och påverkas av följande: ränta, avgifter, kreditutrymme och förmånssystem.

Ränta sätts antingen heltäckande eller på individnivå. Om heltäckande framgår det direkt av kreditgivaren men om på individnivå görs en bedömning av din ekonomi och sedan får du ett förslag på ränta tillbaka.

Avgifter är t.ex. årsavgifter, växlingsavgifter eller uttagsavgifter. Dessa framgår alltid och kommer adderas på den totala kostnaden. Kreditutrymmet framgår tydligt och ett större utrymme är svårare att bli beviljad om du har dålig ekonomi. Vissa kreditkort har möjlighet att välja olika utrymmen och även öka efter hand.

Till sist är förmånssystemet, ofta kallat bonussystem, en viktig del i hur man tar beslut om kreditkort. En av de allra största fördelarna för att nyttja ett kreditkort är just dessa bonussystem och att du får valuta för din konsumtion i ett annat tillfälle.

För att jämföra samtliga av dessa delmoment och datapunkter kan man använda webbplatser som sammanställer och presenterar olika alternativ. Ett exempel på sådan tjänst är bästkreditkort.nu. Datan justeras månadsvis och presenteras i tydliga tabeller, grafer och illustrationer.

Bästa resekortet 2024

Att ha ett bra kreditkort när man är ute och reser är viktigt. Dels för att ha en extra trygghet på resan om det uppstår något oförutsägbart men också för att minimera avgifter. Nu för tiden blir det vanligare och vanligare med kortbetalning även utomlands så därför är det viktigt med ett bra kreditkort. Det mest populära kortet och prisvärda kortet för resor är Bank Norwegian Kreditkort. Detta resekort är också det bästa kreditkortet enligt alltomkreditkort.se som jämför alla kreditkort på den svenska marknaden. Dels är kortet utan årsavgift men också så är det utan avgifter för köp och uttag. Det enda du betalar är den vanliga valutaväxlingen som dom flesta banker har. Utöver det så samlar du CashPoints som du kan lösa in mot resor. Dessutom kan du använda kortet som reseförsäkring och avbeställningskydd om du betalar din resa med det kortet. Viktigt att tänka på är att Bank Norwegians kreditkort lämpar sig mest för dig som reser med Norwegian. Om du reser med andra flygbolag, exempelvis SAS eller andra Star Alliance bolag rekommenderas SAS Eurobonus American Express MasterCard då du kan samla Eurobonus poäng via köp med det kortet.

Bank Norwegian Kreditkort – Om du flyger med Norwegian eller bara vill ha ett billigt kort på resan
SAS American Express –  Om du reser mycket med SAS eller andra Star Alliance bolag

Risker med att välja det bästa kreditkortet

Att välja det bästa kreditkortet kan innebära vissa risker om man inte noggrant överväger sina egna ekonomiska behov och användningsvanor. Ett vanligt misstag är att välja ett kort enbart baserat på generella rekommendationer eller aktuella erbjudanden, vilket kan leda till att kortet inte passar ens specifika situation. Dessutom kan ett kreditkort som är bäst ett år inte nödvändigtvis vara det bästa valet nästa år på grund av ändrade villkor, avgifter eller bonusprogram. Det är också viktigt att inte lockas av initiala förmåner utan att förstå de långsiktiga kostnaderna och konsekvenserna. Att välja kreditkort utan att göra en egen analys kan resultera i överraskande höga kostnader och en sämre ekonomisk situation.