Hitta rätt mobiloperatör för dina behov

Hitta rätt mobiloperatör för dina behov

Marknaden med mobiloperatörer växer ständigt. Förr fanns det i stort sett bara Telia att välja på. Sedan etablerade sig operatörerna Tele2, Telenor och Tre. Dessa operatörer är störst och faktiskt bara de som har egna mobilnät i Sverige.

De stora operatörerna hyr dock ut sina nät till virtuella operatörer som erbjuder egna telefoni- och surftjänster utan att ha något eget nät. Detta gör att det kommer ut nya aktörer på marknaden hela tiden. Se alla mobiloperatörer här.

De virtuella operatörerna erbjuder ofta mobilabonnemang och mobilt bredband till bättre priser. Men oftast finns det något som operatörerna dragit ner på, oftast kundtjänst, som bara finns via mail eller chatt. Detta speglar sig ofta bland företagens omdömen där kunder inte läst på om vilka villkor som gäller för kundtjänst och är därför missnöjda. Tycker man att kundtjänst via telefon är viktigt bör man se om operatören erbjuder det. 

Det viktigaste att kontrollera innan man tecknar ett mobilabonnemang är vilket mobilnät som fungerar bäst där man ofta befinner sig. Bor man i Norrland rekommenderas oftast Telias nät. Därför bör man välja dem eller någon av de virtuella operatörerna som hyr in sig på Telias nät, exempelvis Fello eller Halebop.

Bor man i storstad kan man välja i stort sett vilken operatör som helst. Se till att hitta ett bra erbjudande och kontrollera ifall operatören erbjuder 5G om det är viktigt för dig. 5G-nätet byggs ut hela tiden och kommer vara framtidens mobilnät.