Hellofresh omdöme & recension

av | sep 22, 2022

Hello Fresh är ett internationellt företag som länge har varit populärt både i USA och delar av Europa. Däremot är det en relativt ny matkasse på den svenska marknaden, men har mycket snabbt blivit populär tack vare enkelheten och de fräscha råvarorna i deras kassar.

Det är en matkasse som lägger stort fokus på grönsaker och färska råvaror, självklart utifrån vad som finns i säsong för tillfället. Jämfört med många andra matkassar är det ytterst få basvaror du förväntas att ha hemma, i princip allting följer med i kassen. På så sätt minskar svinnet samt att det gör planeringen för dig mycket enklare.

Snabbfakta om Hellofresh

Varför välja Hellofresh

❤️ 18 recept varje vecka
❤️ Skrädarsy din egen matkasse
❤️ 6 olika typer av matkassar
❤️ Avsluta eller pausa när du vill
❤️ Trustpilot.com betyg 4,3/5

Information

Pris: 364-658 kr
Per portion: 33-61 kr
Leverans: 49 kronor
Leveransdag: Mån-sön
Antal personer: 2-6 stycken
Rabattkod: 965 kr i rabatt och gratis frakt på dina 4 första matkassar via vår LÄNK.

Mer info

Vilka typer av matkassar har Hellofresh

  • Kött och grönt
  • Familjevänligt
  • Vegetariskt
  • Snabbt och enkelt
  • Kalorismart
  • Fisk och grönsaker
  • Mest grönt

Nackdelar

Ej anpassade matkassar för människor med allergi

Laktosfritt & veganskt alternativ saknas.

Så beställer du hos Hello Fresh

Enklast är att sköta dina beställningar från Hello Freshs egna app, som finns både för iOS och Android. Du laddar kostnadsfritt ner appen.

Med Hello Fresh kan du välja om du vill ha mat för två personer eller för fyra personer varje vecka. Dessutom väljer du om du vill ha 3, 4 eller 5 måltider. Du kan självklart ändra storleken på din kasse varje vecka, så länge du gör det innan den utsatta stopptiden.

När du har valt storleken på din kasse kommer du att få förslag på menyn. Skulle det då finnas rätter som inte faller dig i smaken kan du själv välja mellan totalt 18 stycken olika rätter. På så sätt kan ni varje vecka sätta ihop en veckomeny som faller alla i familjen i smaken.

Efter att du har valt din veckomeny är det dags att lägga själva beställningen. När du anger din adress kommer du få upp information om vilka dagar och tider du har möjlighet att få leverans. Hello Fresh levererar i stora delar av Sverige och alla som har ett postnummer som börjar på 1-8 kan använda sig av Hello Fresh.

Leverans av matkasse

När det börjar närma sig dagen för din leverans kommer du att få ett SMS om estimerad leveranstid. I SMSet finns också en länk där du får fylla i leveransinformation till chauffören. Där kan du exempelvis ange portkod eller om det är något annat budet behöver veta för att kunna leverera till dig. Samma dag som din leverans ska komma får du ytterligare ett SMS där du kan följa varubilen i realtid och se när de beräknas vara framme hos dig.

Maten hos Hello Fresh

Eftersom du varje vecka har 18 olika recept att välja på är variationen på maten stor och de flesta kommer att kunna bli nöjda. Du kan tyvärr inte beställa särskilda allergi- eller specialkostkassar, men för de allra flesta går det att sätta ihop en passande kasse utifrån de recepten som finns. Det finns gott om vegetariska och veganska rätter.

Det finns även många barnvänliga maträtter, vilket gör att Hello Fresh är en matkasse som passar barnfamiljer som snabbt och enkelt vill kunna äta hälsosamma maträtter. Dessutom finns varje veckan en lite lyxigare premiumrätt du kan lägga till i din kasse för ett litet tillägg.

Tillagning av maten

Hello Fresh har lyckats få till ett riktigt smidigt system när det gäller packningen av maten i sina matkassar. Varje recept är märkt med en bokstav, och maten som tillhör det receptet är packad i en papperspåse märkt med samma bokstav. Dock inte en del kylvaror eftersom de levereras i en speciell påse med kylklampar. Men alla torrvaror, smaksättningar och grönsaker finns i papperspåsen. Du behöver alltså inte själv stå och kolla igenom receptet och leta efter vilka ingredienser det är du behöver.

Svårighetsgraden på recepten varierar, och du kan alltid se det redan när du sätter ihop din meny. De flesta av recepten har en svårighetsgrad på lätt eller medel, och kan lagas av alla som har grundläggande kunskaper i köket.

När du väljer ut recept för din veckomeny kan du även se hur lång tid varje måltid ska ta att tillaga. Tiden varierar mellan 15-40 minuter ungefär, och tidsangivelserna brukar stämma relativt bra.

Vad du behöver ha hemma

Det är faktiskt ytters lite basvaror du förväntas att ha hemma för att kunna tillaga måltiderna. Det allra mesta kommer i din leverans i förpackningar som är anpassad precis efter receptet. Basvaror som du förväntas ha hemma brukar vara socker, mjöl, ägg, smör, olja, salt och peppar. Varor som de flesta redan har hemma, och som har lång hållbarhet.

Även när det kommer till redskap har Hello Fresh tänkt till för att göra det så smidigt som möjligt. Det du vanligtvis använder i deras recept är stekpanna, kastrull, ugnsform och ugnsplåt. Sen behöver du skålar för att kunna blanda och lägga upp exempelvis sallader eller såser. Ofta används exempelvis samma stekpanna genom hela receptet, och disken blir således minimal.

Omdömen från andra sidor

Trustpilot.com: 4,3/5
Matkassen.nu: 5,0/5
Hittamatkassen.se: 4,5/5

Vårt omdöme av Hello Fresh

Hello Fresh är en matkasse i den högre prisnivån, men är å andra sidan också en matkasse som är mycket genomtänk och levererar verkligen det man förväntar sig. Det finns många recept att välja på, råvarorna är av bra kvalitet och färska och maten är både god och näringsrik. Kassarna är enkelt förpackade och smidiga att tillaga.