Linas matkasse recension

Linas Matkasse är nog bekant för många eftersom den här typen av tjänst verkligen har exploderat senaste åren. Linas Matkasse var en av dom första på marknaden. Linas Matkasse grundades av Niklas Aronsson tillsammans med hans syster Lina som är utbildad dietist. Själva grundtanken var att underlätta i vardagen och bara få en färdigplockad kasse med mat påväg hem från jobbet för att få familjepusslet att gå ihop. En idé som visade sig komma bli en riktig succé. Linas matkasse levererar mat i hela Sverige och levererar en miljon middagsportioner.

Hur fungerar det?

Grundtanken med Linas Matkasse är att du ska slippa handla mat och planera måltiderna. Det du får göra är den roliga biten, att laga maten. Det Linas Matkasse är att planera måltiderna för dig, handla maten och leverera det direkt hem till dörren när det passar dig. På nätet väljer du först den matkassen som passar dig och din familj, självklart kan du lägga till andra tilläggsprodukter tillsammans med den kassen du väljer. Allt du sedan har valt levereras hem till dig tillsammans med recept och du kan laga maten för hela veckan och familjen, utan att behöva gå till matbutiken. Ett perfekt sätt för att spara tid och få livspusslet med jobb och familj att gå ihop.

Är du en av dom som tycker att det är svårt att komma på olika maträtter till familjen varje dag? Eller att det tar för mycket tid att handla mat varje dag eller storhandla på helgerna för att få tag i allt. Då kommer du verkligen att tycka det här med matkasse konceptet är klockrent. Förutom att du slipper tänka på vad ni ska ha till middag så kommer du spara tid så att du kan göra annat istället.

Ofta har de starterbjudanden för den som testar en matkasse för första gången.
Kika in priser och utbud hos Linasmatkasse.se.

Snabb information om Linas matkasse

Linas Matkasse

Linas matkasse är nog den leverantören av matkassar som är mest välkänd i Sverige. Här hittar du ett stort utbud till bra priser.

  • Snabblagade rätter på 15 min
  • Vegetariskt
  • Barnkassar
  • Flexitarian
  • Glutenfri
  • Laktosfri

Pris per kasse: 629 kr – 1399 kr
Leverans: Alltid fri frakt
Leveransdagar: Måndag & söndag
Leveranstider: 17:00 – 22:00
Bindningstid: Ingen bindningstid

Vilka matkassar erbjuder Linas matkasse

Det finns många matkassar att välja mellan, faktum är att det finns totalt 8 olika kassar du kan välja mellan allt ifrån lättlagad kasse, glutenfri och vegetarisk kasse. Allt för att du ska hitta det som passar för hela familjen. Det som är bra med dom olika kassarna är att det innehåller bra råvaror och där fokus ligger på ekologiskt och bra kvalité. Tanken är också att du ska kunna få helt vanlig mat men också inspiration för att prova nya maträtter från olika matkulturer.

Linas Originalkasse

Linas Orginalkasse innehåller 5 middagar för 4 personer dör du får bra variation och inspirerande måltider för familjen. Här får ni klassiska måltider men får också lite ny inspiration och nya smaker. Perfekt för er som vill ha helt vanlig mat men samtidigt vill prova lite nya maträtter och vill ha en kasse som går fort att laga.

Linas Lättlagade kasse

Linas Lättlagade kasse innehåller 3 eller 4 middagar för 2,4 eller 6 personer. Här får ni en kasse med klassisk mat som går snabbt och enkelt att laga.

Linas Flexitariankasse

Linas Flexitariankasse innehåller 4 middagar för 4 personer där fokus är på mer grönt och mindre kött. Passar perfekt för er som vill dra ner på rött kött och äta mer grönt istället.

Linas Barnkasse

Linas Barnkasse innehåller 5 middagar för 4 personer. Den här matkassen passar perfekt för er med barn eftersom det är lättlagat och går fort att tillaga. Alla vet väl hur det kan vara med hungriga barn efter skolan som vill ha mat direkt. Med den här kassen slipper du ha griniga och skrika barn i kassan på mataffären, gå bara hem direkt och släng ihop maten på 20 minuter.

Linas Barnkasse utan gluten

Linas Barnkasse utan gluten är som den vanliga barnkassen fast där man har valt matvaror som inte innehåller gluten.

Linas Barnkasse Laktosfri

Linas Barnkasse Laktosfri är precis som den låter, Barnkassen men utan laktos.

Linas Vegetariska kasse

Linas Vegetariska kasse innehåller 3 middagar för 4 personer. Här är fokus på vegetarisk mat där man vill få lite ny inspiration till middagarna. Passar också perfekt för dom som vill byta ut kött mot lite mer grönt då och då.

Linas Inspirationskasse

Linas Inspirationskasse innehåller 3 middagar för 4 personer. Den här kassen innehåller nytänk och inspiration för att prova nya måltider. Perfekt för er som vill prova nytt från olika matkulturer.

Linas Kasse för två

Linas Kasse för två är precis som den låter, en matkasse för 2 personer för 4 middagar. Perfekt för paret eller mindre hushåll där man inte vill laga för mycket mat men samtidigt få ny inspiration för middagarna.

Tilläggsprodukter hos Linas

Självklart kan du beställa tilläggsprodukter utöver den vanliga matkassen för att få hem allt du behöver till hemmet.

Fruktkassen – En kasse med ca 4kg frukt, perfekt för hela familjen

Salladskassen – En kasse med sallad för 2 personer och ca 3 sallader. Perfekt för er som vill öka andelen grönt på tallriken

Energimix – En kasse med nyttig energi i form av nötter och andra nyttiga godbitar. Perfekt som snacks och mellanmål

Linas Kom i Form – Din egna personliga tränare. 23 träningsfilmer för att kunna träna på egen hand hemma

Kika in Linasmatkasse.se för ännu mer info om de olika kassarna.

Leverans

Leverens sker till till över 600 postorter i Sverige, från Boden i norr till Ystad i söder. Matkassarna går att få varje eller varannan vecka mellan 17-22.00 på söndagar eller måndagar beroende på vilken kasse du väljer och vart i Sverige du bor. När du registrerar dig och beställer din första kasse får du välja startdatum. Beroende på när du registrerar dig så kan du få vänta i ca 1 vecka innan du kan få din första matkasse. Så det kan vara bra att planera lite i tid innan du vill sätta igång med din matkasse eftersom det kan ta ca 1 vecka innan du får första kassen, så ha lite framförhållning innan du sätter igång.

Du kan på Hittadinmatkasse.se kontrollera ifall Linas matkasse levereras på din ort.

Priser

Priserna är detsamma oavsett vilken matkasse du väljer, du kan också blanda fritt bland 80 recept per vecka. Portionspriserna ligger på mellan 67-106 kr utan deras välkomstrabatt. Ett helt OK pris för en portion mat med tanke på vad det kostar att äta ute på restaurang. Självklart kan man laga billigare mat själv men då tillkommer ju tiden man lägger på att planera mat samt att handla mat, har du dessutom lite längre till butiken måste du kanske ta bilen till butiken, och det kostar också pengar. Så i slutändan är det här prisvärda portioner som gör att du kommer spara både tid och pengar.

2 personer och 3 middagar = 639 kr (erbjudande 447.30 kr)
4 personer och 3 middagar = 849 kr (erbjudande 594.30 kr)
6 personer och 3 middagar = 1219 kr (erbjudande 853.30 kr)

Bindningstid

Linas Matkasse har ingen bindningstid men däremot är det 7 dagars framförhållning på bokningar och avbokningar, gäller också vid adressändring. När du startar prenumerationen så startas ett löpande abonnemang men du kan när som helst säga upp det själv under mina sidor.

Hemsida

Hemsidan är snygg och stilren och enkel att navigera runt på. Det är tydliga menyer och enkelt att hitta information om varje matkasse, vad den innehåller, priser och olika recept/menyer. Det är också tydliga villkor och regler kring allt. En bra funktion är att man fyller i postnummer för att se leveranstider och liknande. Hemsidan är väldigt visuellt attraktiv med snygga bilder, tydliga knappar och väl synliga priser på alla matkassar. Att genomföra en prenumeration är väldigt enkel och tydlig.

Mobilversionen är snygg med tydliga knappar och priser. Något långsam eftersom det laddas väldigt mycket innehåll på startsidan, men i övrigt fungerar den riktigt bra på mobilen. Fördelen med att ha mycket information på samma sida är att du slipper klicka runt en massa för att hitta det du söker. Det är också väldigt enkelt att starta en prenumeration direkt via mobilen och du kommer självklart åt mina sidor där också. Att en hemsida ska fungera på mobilen är något som vi har som krav idag och det kommer bara att öka, här har Linas Matkasse jobbat på bra med att skapa en mobilvänlig sajt.

Om Företaget

Linas Matkasse grundades 2008 av Niklas Aronsson och Carolina “Lina” Gebäck. Deras filosofi är att det ska vara enkelt och smidigt att laga vardagsmat och för att du ska kunna spara tid. Självklart ska du också få inspiration till ny mat och äta god och sund mat. Linas Matkasse fokuserar mycket på miljön. Man väljer alltid svensk kött och fågel och aldrig rödlistad fisk. Man lägger också mycket fokus på ekologisk mat i sina matkassar.

Kundservice

Kundservice på Linas Matkasse är förmånlig där du kan ringa eller maila. Man har lite olika öppettider beroende på vilken dag i veckan men söndagar och måndagar har man öppet till 22 på kvällen. Med tanke på att dom leverar på söndagar och måndagar är det på sin plats att ha lite längre öppettider dessa dagar vilket är bra.

Måndag: 9-22
Tisdag: 9-17
Onsdag: 9-15
Torsdag: 9-15
Fredag: 9-15
Lördag: stängt
Söndag: 17-22

Summering & Betyg

Linas Matkasse är perfekt om du vill spara tid och slippa stressen med att handla mat varje vecka eller varje dag för familjen. Alla vet vi hur svårt det är att komma på nya maträtter vecka efter vecka och hitta ny inspiration är inte enkelt och tar mycket tid. Att dessutom slippa stå i kassaköer och trängas i matbutiken kan också vara otroligt skönt. Linas Matkasse passar egentligen dom flesta oavsett om du är ensam, ett par eller en barnfamilj som har svårt att få ihop livspusslet. I slutändan handlar det nog om att det är svårt att planera mat varje dag och Linas Matkasse gör det väldigt enkelt för en. Priset är överkomligt med tanke på all tid man sparar och att slippa åka eller gå till butiken. Priset per portion kanske är lite högre än vad det hade blivit om du hade handlat och planerat maten själv, men då hade du behövt lägga betydligt mer tid på det. Fördelen är också att du får allt direkt hem till dörren och du har ett brett utbud av olika matkassar där du kan välja det som passar dig och din familj. Nackdelen är att du bara kan få leverans på söndagar eller måndagar mellan 17-22. I övrigt är det en riktigt bra tjänst och en väldigt tydlig och bra hemsida, vilket är en förutsättning eftersom allt sköts via hemsidan.

Läs mer om Linas Matkasse och andra matkasseföretag på Matkassarna.se