Det har blivit allt vanligare att anlita den populära tjänsten Samtrygg vid bostadsuthyrning. Vi har tittat närmare på vilka fördelarna är att hyra ut sin bostad genom Samtrygg och hur det går till i praktiken.

Medan det tidigare var vanligt att bostadsuthyrning gjordes direkt mellan privatpersoner har det blivit allt vanligare att anlita trygga mellanhänder som Samtrygg. Detta adderar betydande trygghet och smidighet på en marknad som tyvärr ofta är det motsatta. Många väljer t.o.m. att inte hyra ut sin bostad efter det upplevs som otryggt och besvärligt. Utöver att detta innebär ett bortfall av en stabil passiv inkomst för den potentiella uthyraren är detta beklagligt med tanke på den rådande bostadsbristen.

För att råda bot på dessa problem har Samtrygg tagit fram sitt Trygghetspaket som alltid ingår utan kostnad. I praktiken innebär detta bl.a. en hyresgaranti som garanterar att hyran betalas i tid varje månad, en kompletterande andrahandsförsäkring samt trygga hyresavtal. Utöver detta fås personlig service genom hela hyresprocessen. Samtrygg har en en stor databas av seriösa bostadssökande vars profiler matchas med en bostad efter att annonsen publicerats genom Samtrygg.

Med tusentals nöjda uthyrare och hyresgäster har upplägget visat sig vara mycket uppskattat. Genom att flera hyr ut sin bostad skapas dessutom nya bostadstillfällen vilket har en klar samhällsnytta.

Oavsett om du funderar på att hyra ut din lägenhet, din villa, ett rum eller annan bostadstyp lönar det sig att annonsera kostnadsfritt hos Samtrygg. Läs mer och skapa annons här!