Det finns många destinationer att besöka om man vill åka på roliga solresor. Några resmål som är värda att besöka om man är ute efter en solig semester är Grekland, Kroatien, Thailand, Mexico, Bali, Spanien, Filippinerna och Gran Canaria. Det är många som åker till samtliga länder för att njuta av solen, den härliga atmosfären och klimatet dessa länder har att erbjuda. Förutom det får man njuta av klara och varma hav, vita sandstränder samt god mat och dryck.

Grekland

Om man vill besöka Grekland när det är som varmast är det i juli eller augusti man ska åka dit. Då kan det bli upp mot 30 grader i hela landet. Dock kan värmen sprida sig till de grekiska öarna redan från april och hålla i sig till november. Det gäller framför allt på öarna Kos, Kreta och Rhodos. Rhodos är ett väldigt populärt resmål och det kan bero på att ön har flest soldagar per år. Förutom de vita och lena sandstränderna och det kristallklara havet som omger ön kan man vandra uppe i bergen. Om man åker med barn och ska vistas på hotell är hotell Esperides Beach väldigt rekommenderat.

Kroatien

I Kroatien bjuds det på 2 600 soltimmar under hela året och därför kan man åka till Kroatien i princip när som helst mellan april till oktober för att njuta av medelhavsklimatet och solen. Det sprider sig en mild vind från havet och därför känns inte värmen på något sätt obehaglig, utan precis tvärtom. Den mest kända orten i Kroatien är Makarska och därmed också en väldigt populär ort för turister. Orten sträcker sig hela 60 kilometer, från Brela till Gradac, och det sägs att det är de vackraste kilometerna i Dalmatien. Alltså ett bra resmål om man ska åka till Kroatien! I Kroatien finns dock inte så många sandstränder. I staden Omis finns en sandstrand som kallas för Velika. Den är en kilometer lång och barnvänlig.

Thailand

Om man vill komma bort från det nordiska klimatet och njuta av sol och sommar ska man besöka Thailand mellan november och mars. Det är deras högsäsong och vädret är då som mest pålitligt. Temperaturen kan ligga på upp till 31 grader på dagen och runt 24 grader på kvällen. Under dessa månader är det också sällsynt att det kommer regn och därför är det mest rekommenderat att åka till Thailand under denna period, i synnerhet om man är ute efter en solsemester. Thailand är känt för sina vita sandstränder och hit åker många för att njuta av stranden, havet och klimatet. De mest populära stränderna är Chaweng och Lamai och där kan man hitta bungalows som man kan sova i. Dessutom kan man både dyka och snorkla om man föredrar det.

Gran Canaria

Gran Canaria är den tredje största ön i den spanska ögruppen. Det är också den ön som är näst mest befolkad med en befolkning om cirka 850 000 invånare. Det är många svenskar som åker till Gran Canaria för att slippa den svenska kylan under vinterhalvåret. I februari har Gran Canaria en genomsnittstemperatur på 20 grader och det bjuds på cirka nio soltimmar om dagen.