Ica Banken omdöme

Bästa lånet 2018

Hitta det bästa lånet med vår lån-guide.

Bästa kreditkortet 2018

Hitta det bästa kreditkortet med vår kort-guide.

Letar du efter en komplett bank med sparkonto, kontokort, privatlån, försäkringar och bolån? Hos ICA banken kan du samla alla dina banktjänster och även teckna försäkringar för boendet, fordonet eller personförsäkringar. Med andra ord erbjuder ICA banken ett komplett utbud av finansiella tjänster och försäkringar. Det som man fokuserar på hos ICA banken är att lyfta fram konkurrenskraftiga priser, bra service och öppenhet i avtalen. Många andra storbanker är tyvärr kända för att ha dolda avgifter, ta mycket betalt för sina tjänster och inte alltid ge den servicen man förväntar sig.

Det behövs kanske ingen närmare förklaring till ICA banken då företagskännedomen för ICA är väldigt stor. Däremot ska man kanske inte förväxla ICA banken med matbutikerna ICA då det är olika tjänster. Däremot är målet för ICA banken att göra det enklare för alla sina kunder och öka lojaliteten till ICA butikerna. Man fokuserar också mycket på bra räntor, tydliga villkor och låga avgifter för sina kunder. Hos ICA Banken kan du bland annat ha lönekonto, sparkonto, fonder, bankkort, blancolån/privatlån, bolån och olika typer av försäkringar.

ICA banken startades 2001 och ingår i ICA gruppen som har sitt säte i Borås men även kontor i Stockholm, Solna. Hos ICA jobbar det ca 300 personer med allt från kundservice till reklam och marknadsföring. ICA banken har ca 3,6 miljoner kunder där ca 660.000 utnyttjar banktjänsterna. Man har också ungefär 600.000 som använder något av ICA bankens bankkort.

Kreditkort och Betalkort som Matkort

Hos ICA Banken kan du ha allt från ett klassiskt ICA bonuskort till ett bankkort plus med kredit och en rad andra förmåner. Det finns totalt fyra olika kort att välja mellan hos ICA banken.

  • ICA Kort
  • Bankkort Maestro
  • Bankkort
  • Bankkort Plus

På alla kort får man dessutom 1% bonus på sina köp i ICA-butiken som sedan betalas ut som bonus varje månad i form av bonuscheckar som man kan använda när man handlar. Dessa laddas även på direkt på kortet som man använder i kassan när man betalar, enkelt och smidigt. Kassapersonalen på ICA brukar också vara duktiga på att berätta att man har en bonuscheck och fråga om man vill använda den eller inte, bra service från ICA som håller vad dom lovar.

ICA Kortet
ICA-kortet är det mest basic-kortet som inte fungerar som ett betal eller kreditkort, det är endast för att samla bonus och få en översikt på hur mycket man handlar för varje månad. Handlar du för t.ex. 5000kr en månad får du 50kr i bonuscheck på dina köp, bra va? Förutom det får du ta del av ICA’s kort-erbjudanden som dyker upp varje vecka, oftast finns det pengar att spara med ett ICA-kort. Kortet är helt kostnadsfritt.

Bankkort Maestro
Bankkort Maestro är det enklast bankkortet som ICA har som inriktar sig främst till yngre då det inte finns någon åldersgräns. Man kan inte ha någon kontokredit på Maestro och det ingår inte några försäkringar. Perfekt kort som yngre att börja med eller om man leter efter ett enkelt kort. Du kan också få dubbel bonus med kortet. Månadsavgiften på kortet är 25kr.

Bankkort
Bankkortet är ett vanligt MasterCard med möjligt till kredit och här ingår även reseförsäkring och avbeställningsskydd. Åldersgränsen är 18 år och du får dubbel bonus med kortet. Månadsavgiften på kortet är 25kr.

Bankkort Plus
Bankkort Plus är ett MasterCard med lite mer förmåner än det vanliga bankkortet. Trygghetsförsäkring och utökat reseskydd är något som ingår i kortet. Månadsavgiften är 25kr.

ICA kort för studenter
Som student kan du även ansöka om ett ICA-kort helt utan avgifter under tiden du pluggar. Du får dessutom bra rabatter på mat och billigare hemförsäkring. Allt för att du som student ska få en bättre och enklare vardag.

Lån och Krediter

Hos ICA banken kan du självklart låna pengar till det du behöver. Här hittar du bland annat blancolån, billån och bolån. Du kan också välja att ha en kontokredit som extra buffert på ditt konto. Du ansöker väldigt enkelt om lån direkt på nätet och du får svar om erbjudande och ränta direkt och kan på så vis godkänna lånet direkt på nätet.

Privatlån upp till 350.000kr

Har du gamla och dyra krediter som du vill lösa och få lägre ränta? Eller vill du låna till något annat så kan du ta ett blancolån utan säkerhet upp till 350.000kr hos ICA banken. Du kan låna från 20.000kr och upp till 350.000kr direkt på nätet. Räntan sätts individuellt och är baserat på din betalningsförmåga och det tas en sedvanlig kreditupplysning på dig. Räntan ligger just nu på mellan 3,70% och 10,95% vilket är lägre än många andra banker.

Ansök om Privatlån upp till 350.000kr här

Bolån och Huslån – ränta fr 1.49%

Självklart kan du ansöka om bolån och huslån hos ICA banken. Faktum är att ICA banken är absolut ett av dom mest populära bankerna för bolån i Sverige. Räntan just nu ligger på ca 1,49% vilket är otroligt lågt och du kan låna upp till 85% av bostadens värde. Om du bara går i köpartankar kan du först ansöka om ett lånelöfte som inte binder dig till ett lån, utan mer ger dig svar på hur mycket banken är beredd att låna ut till dig som du kan använda när du går på visningar och funderar på att köpa lägenheten eller huset. Som med många andra bolån så tar du din bostad som säkerhet för lånet.

På nätet kan du enkelt räkna på bolånet och se vad din totala månadskostnad blir. Du ansöker både om lånelöfte och lånet direkt på nätet.

Sparkonto och Fondsparande

Att spara pengar vet dom flesta att det är bra. Men vad som är bäst kan ibland vara lite klurigt. Hos ICA Banken kan du göra det enkelt för dig själv genom att antingen välja ett sparkonto som ger dig just nu upp till 0,10% ränta vilket självklart inte är mycket, men man får inte glömma dom låga räntenivåerna som är på marknaden nu och många andra banker har 0% i ränta. Du låser inga pengar, du kan ta ut och sätta in pengar som du önskar och självklart ingår insättningsgarantin för sparkontot hos ICA banken.

Är du intresserad av lite högre möjlig avkastning är ICAs fonder ett bra alternativ. Förutom att du kan välja fonder som du själv önskar så har dom tre olika fondpaket baserat på hur hög risk du vill ta. Varlig, Måttlig och Modig där namnen talar för sig själv. Ju högre risk du tar ju högre avkastning kan du få, men du kan också förlora pengar.

Försäkringar

För trygghet i vardagen kan du även samla dina försäkringar hos ICA banken. Här kan du ha din hemförsäkring, bilförsäkring, personförsäkring och reseförsäkring. Du hittar enkelt alla typer av försäkringar under fliken ”försäkringar” och att ansöka direkt på nätet är enkelt.

Här kan du samla hela familjens försäkringar och känna dig trygg i det. Oftast så lönar det sig verkligen att samla sina försäkringar på samma ställe, dels för att få en bättre översikt över sina försäkringar men också för att få ett lägre samlingspris. Att ha en bra försäkring för sitt hem, bil och privatförsäkring är viktigt så lägg lite tid på att hitta den försäkringen som passar dig och din familj bäst. För det lönar sig oftast att ha en bra försäkring, inte bara se efter vilket pris den ger.

Hemsida

Direkt när man kommer in på icabanken.se möts man av en tydlig design och en bra menystruktur som gör det väldigt enkelt för besökaren att hitta det man söker. Direkt på startsidan finns det också en lånekalkylator för ett snabbt och enkelt få en uppfattning om vad lånet kan kosta per månad. Man listar också viktiga räntor för bolån och fonder högt upp på sidan som gör det väldigt tydligt. Sidan är snabb, snygg och användarvänlig och det finns egentligen ingenting att klaga på. ICA har arbetat mycket med sin hemsida och det märks för dom har verkligen lyckats med den.

Ansökningsprocess

Eftersom ICA banken inte har några bankkontor så sköts allt på internet vilket jag tror vi förväntar oss kunna göra i dagens samhälle. Man vill ha svar omgående och det ska vara enkelt och tydligt. Självklart har ICA lyckats med detta och allt fungerar väldigt smidigt, oavsett om det handlar om ett enkelt ICA kort eller ett stort huslån.

Kundservice och bemötande

Bemötande och Kundservice är oftast bra på ICA oavsett om det rör bankärenden eller om det är i butikerna. Kvalité och service är viktigt för ICA och detta har dom jobbat mycket med, och det märks. Du får svar på dom vanligaste frågorna direkt på nätet men du kan självklart kontakta ICA i alla tänkbara kanaler på vardagar mellan 8-20.

Varför ska man välja ICA Banken?

Den primära anledningen till varför man ska välja ICA Banken är för deras utbud och öppenhet i sina produkter och tjänster. Du kan samla allt du behöver på samma ställe och dessutom få väldigt mycket bonus på när du handlar mat, som du oavsett ska göra. På så sätt kan du spara flera hundra varje månad genom att bara samla ditt sparande och konton hos ICA banken och handla all mat på ICA. En annan anledning att välja ICA Banken är att dom har väldigt förmånliga räntor både på privatlån och bolånet. Som student är också ICA banken ett klockrent val då du slipper en rad olika avgifter och kan fokusera mer på dina studier istället för att tänka på vad ditt bankkort kostar.

Sammanfattning och Betyg

Det samlade betyget för ICA Banken är väldigt högt. Mycket beror på det breda utbudet och den tydliga hemsidan med all information man behöver. Det lyser ärlighet och man ser direkt att det är en seriös bank. Att du kan samla allt ditt sparande, kort, kontot och lån hos ICA banken gör också att betyget stiger ytterligare. Att man dessutom får väldigt generös bonus på alla produkter och tjänster gör det också väldigt attraktivt. Med att bara ha ett enkelt ICA-kort och handla maten hos ICA finns det hundralappar att spara. Om du dessutom samlar lån, försäkringar och annat hos ICA banken kan du spara betydligt mer.

Omdöme av Ica Banken
  • Samlat betyg
4.1

Sammanfattning

Betyg för Ica Banken