Freedom Finance

Om Freedom Finance

Behöver du låna pengar, men vill slippa lägga ner massa tid på att själv hitta de bästa lånevillkoren? Eller har du svårt att få lån av din bank? Ska du köpa bil eller bostad? Då kan Freedom Finance hjälpa dig att hitta billiga lån som passar dig. Tjänsten är helt kostnadsfri.

Freedom Finance är en fristående låneförmedlare som samarbetar med ett 20-tal banker och andra långivare och jämför dessa för att ge dig de bästa villkoren. Ska du göra jobbet själv och ta in förslag från flera långivare görs dessutom flera kreditupplysningar på dig, men hos Freedom Finance får du endast en kreditupplysning. Vilket i framtiden ger dig bättre kreditvärdighet.

För den som har flera olika dyra lån och krediter är det smartare och ofta mer lönsamt att samla alla lånen i ett och samma privatlån hos Freedom Finance istället.

Hos Freedom Finance får man alltid tala med en erfaren personlig rådgivare även om låneansökan görs online på hemsidan.

Freedom Finance står under Finansinspektionens tillsyn och har tillstånd att bedriva både låne- och försäkringsförmedling. Så man är alltid trygg när man lånar pengar hos Freedom Finance.

Låna upp till 500 000 kr utan säkerhet

Oavsett vad man vill låna till privat, lönar det sig att ta hjälp av Freedom Finance som jämför lånevillkor och kostnader hos flera olika banker och låneinstitut. För att hitta det bästa och billigaste lånet. Eftersom banker och långivare har olika villkor och kreditbedömningar kan Freedom Finance hitta ett lånealternativ på ett privatlån (blancolån) även om man inte kan lämna en säkerhet. Och oavsett hur många banker och långivare som jämförs, får man bara en enda kreditupplysning.

Har man flera olika lån redan och inte vill ta ett nytt lån, kan man samla alla sina privatlån under ett och samma privatlån hos Freedom Finance och sänka sina månadskostnader.
Det är helt kostnadsfritt att ansöka om lån direkt genom Freedom Finance. Man betalar endast för bankernas avgifter om man godkänner något av låneerbjudandena. Freedom Finance är en fristående låneförmedlare som hjälper kunden att hitta det billigaste lånet bland alla de banker och långivare man samarbetar med.

Hur ansöker man om lån utan säkerhet?

1. Man fyller i en privatlåneansökan direkt på hemsidan. Man kan även ringa Freedom Finance.
2. Freedom Finance gör först en kreditupplysning hos UC. Sedan tar man kontakt personligen, vanligen inom 24 timmar för att hjälpa sökanden att hitta ett lån som passar just dennes lånesituation.
3. Har man fått sin låneansökan beviljad kan man få flera olika låneerbjudanden från sin handläggare. Här kan man välja lånet med lägsta räntan eller det som passar en bäst. Man får bara en kreditupplysning.
4. Därefter skickar Freedom Finance hem lånehandlingarna för underskrift.
5. Man får pengarna inom 3-5 bankdagar efter att Freedom Finance har mottagit de undertecknade lånehandlingarna.

Kan jag få ett privatlån även om jag har betalningsanmärkning?

Eftersom Freedom Finance samarbetar med ett 20-tal banker och låneinstitut kan man hitta ett låneupplägg även till dig som man har betalningsanmärkning när din egen bank inte beviljat ett lån. En betalningsanmärkning är en skuld som inte betalats i tid och ligger kvar i kreditupplysningsföretagens register i tre år efter att skulden har betalats. Har man däremot inte betalat sin skuld är möjligheten att få ett lån självfallet begränsade, men om skulden är betald (trots att den finns kvar i registret) tittar Freedom Finance på hur din ekonomiska situation ser ut idag och inte för flera år sedan.

Man kan få låna upp till 150 000 kr även om man har betalningsanmärkning. Många tror att sms-lån är enda lösningen om man har en betalningsanmärkning, men det är bättre att anlita Freedom Finance eftersom sms-lån är dyra med kort återbetalningstid.

För att få ett privatlån krävs:
-En årsinkomst på minst 110 000 kronor
-Att man är mellan 20-73 år
-Inte har obetalda skulder hos kronofogden
-Ansökan gör man direkt på hemsidan eller ringer Freedom Finance

Samla sina lån – ett smart sätt att spara pengar

Om man ha dyra lån, kontokrediter eller flera smålån kan man spara tusenlappar på att samla alla lån i ett enda lån med bättre villkor istället. Har man flera lån får man betala aviavgifter och uppläggningsavgifter för varje lån och drar på sig en onödigt hög månadskostnad totalt. Det blir lättare ha kontroll på ekonomin och kanske även lättare att betala av på lånet när man har en bättre överblick på sin totala skuld.

Hos Freedom Finance lägger man upp ett nytt lån som motsvarar det totala beloppet av de andra lånen och krediterna tillsammans. Det är bra att ta med så mycket av de skulder man har under det nya lånet, även avbetalningsplaner för produkter och tjänster man köpt. Har man möjlighet att söka lån med en medsökande kan man få bättre lånevillkor.
Man får endast en kreditupplysning oavsett hur många olika erbjudanden på en låneomläggning man får. Ansökan om lån gör man enkelt på hemsidan. Har man frågor kan man alltid ringa Freedom Finance.

Söka bostadslån? Freedom Finance jämför för bästa bolånet

Hos Freedom Finance kan man låna till en ny bostad, renovering eller lägga om befintliga lån. Även om man har man skuldsaldo eller betalningsanmärkningar och därmed svårt att få lån. Freedom Finance är specialister på att jämföra bolån och man kan få flera olika lånealternativ att välja mellan. Räntan kan bli högre än hos den egna banken eftersom de andra långivarna tar en större risk , men å andra sidan kan Freedom Finance förmedla ett bolån till betydligt lägre ränta än ett vanligt privatlån.

Eftersom ränteläget hela tiden förändras kan det vara svårt att räkna på bolån och göra en bolånekalkyl som talar om hur räntekostnaden blir. Men genom att Freedom Finance kan hjälpa till att jämföra först, är chansen större att få den bästa bolåneräntan. Freedom Finance får låneerbjudanden från flera långivare men det blir endast en kreditupplysning hos UC.
Låneansökan fyller man i på hemsidan. Man kan också ringa direkt till Freedom Finance. Efter att man skickat in sin ansökan gör Freedom Finance en kreditupplysning och därefter kontaktar man sökanden personligen, normalt inom 24 timmar och hjälper till med att hitta ett bolån som passar sökandens lånesituation. Freedom Finance skickar därefter hem lånehandlingarna för underskrift och då får man även besked om hur lånesumman betalas ut.

Billån med bilen som säkerhet

Hos Freedom Finance kan man låna till sin drömbil. Det spelar ingen roll om bilen är ny eller begagnad. Man lånar pengar till bilen genom ett avbetalningsköp och bilen fungerar som säkerhet för lånet. Man kan låna till köp av bil både hos en återförsäljare eller en privatperson.

Lånet måste lösas om man sedan säljer bilen. Vill man inte ha bilen som säkerhet för lånet eller om bilen är äldre än tio år kan man istället ansöka om ett privatlån som kan vara mer fördelaktigt. Ett privatlån hos Freedom Finance är även ett alternativ för den som har betalningsanmärkning.

Freedom Finance skickar låneansökan för billån till flera olika långivare och här kan man sedan jämföra de bästa villkoren och välja det alternativ som ger så låg ränta som möjligt.
Man kan låna upp till 500 000 kronor med kontantinsats. Man måste stå för en kontantinsats på minst 20 % av bilens värde för att få ett billån beviljat. Har man redan ett billån kan Freedom Finance göra jobbet att jämföra om man kan hitta ett lån med bättre villkor och lägre ränta.

På hemsidan gör man sin låneansökan eller ringer direkt till Freedom Finance. Sedan gör Freedom Finance en kreditkontroll och skickar ett avbetalningskontrakt som man tar med till säljaren. Kontantinsatsen betalas till säljaren och det signerade avbetalningskontraktet ska skickas till Freedom Finance.
Köper man bil av en privatperson bokar Freedom Finance en tid för en test av bilen i samråd med säljaren och köparen.

Kundservice

Att kontakta kundservice är väldigt enkelt och det finns flera alternativ. Man kan kontakta Freedom Finance när som helst på dygnet. Skicka e-post eller ringa direkt. På hemsidan har Freedom Finance också samlat en rad frågor och svar. Man kan även chatta med dem.

Hemsidan

Freedom Finance har en väldigt tydlig och lättnavigerad hemsida. Den är dessutom snygg och säljande. På startsidan får man tips om vilka vad andra andra kunder lånat till och fått hjälp med av Freedom Finance. På varje sådan annons kan man klicka för att läsa mer och ansöka eller ringa för frågor. Här kan man också räkna ut månadskostnaden för lån och det står även klart och tydligt hur det går till när man lånar pengar. Scrollar man ner på sidan kommer information om alla olika lån och där kan man klicka för att läsa mer och hitta bästa lånet.
I toppmenyn står utbudet av olika lån man kan klicka vidare till, kundservice, information om företaget och Mina sidor där man kan logga in och följa sina ärenden. Hemsidan har även ett chattfunktion. Längst ner på sidan kan man läsa om vad kunderna tycker om Freedom Finance.

Mobilanpassad hemsida

Freedom Finance har en bra mobilanpassad hemsida. Här är det enkelt att få information om de olika lånen, ansöka direkt eller klicka på telefonnumret för att ringa. Det är bara att scrolla ner för att komma vidare. I mobilen finns även en chatt. Överst i menyn finns alla lånekategorier som man kan klicka på för mer information, räkna ut månadskostnad och ansöka.

Välj Freedom Finance för billigaste räntan

Freedom Finance erbjuder allt från privatlån till billån och bolån. Man kan även samla befintliga lån under ett och samma lån och spara kostnader. Även om man har betalningsanmärkning eller på andra sätt har svårt att få ett lån kan Freedom Finance hitta alternativ. Freedom Finance jämför lån från många olika långivare och kan hitta den billigaste räntan. Man kan ansöka om privatlån och billån på upp till 500 000 kronor. Det är enkelt att skicka in sin ansökan via hemsidan och ta reda på månadskostnaden för ett lån. En annan fördel är att man kan ringa dem dygnet runt om man har frågor och att man också får en erfaren handläggare som hjälper till med lånet.

Generell bolagsinformation

Freedom Finance är en av Sveriges ledande låneförmedlare. Man har över 17 års erfarenhet av att förmedla lån. Freedom Finance är en helt fristående låneförmedlare som samarbetar med ett 20-tal banker och andra långivare på den svenska marknaden. Några exempel på samarbetspartners är SevenDay, Wasa kredit, Marginalen Bank, Forex Bank, Nordax Bank, Bigbank och Santander.

Företaget startade i Ängelholm 1999 under namnet Bolåneservice. Efter fyra år byttes företagsnamnet till Freedom Finance och man etablerade sig 2007 i Norge och 2008 i Finland. 2013 köptes verksamheten av H.I.G Capital och 2015 blev det gemensamma namnet för hela företagsgruppen Zmarta Group. Man finns representerad i Sverige, Norge, Finland och Tyskland. Idag ägs Zmarta Group av medieföretaget Bauer Media Group.

Freedom Finance skiljer sig från många andra löneförmedlare genom att erbjuda kunden möjligheten att prata med en erfaren lånehandläggare. Helt kostnadsfritt.
Freedom Finance har över 200 medarbetare på kontoren i Stockholm, Ängelholm, Helsingfors och München.

Sammanfattning & betyg

Freedom Finance ska ha ett högt betyg därför att man gör det enkelt för kunden att ansöka om lån och få de bästa villkoren. Det går lätt att göra sin ansökan direkt på hemsidan, räkna ut månadskostnaden och all information man söker om de olika lånen finns tydligt med på hemsidan. Freedom Finance samarbetar med ett 20-tal banker och låneinstitut och jämför dessa för att hitta den bästa räntan.

Ytterligare en fördel är att kunden får endast en kreditupplysning. Freedom Finance erbjuder också kunden en erfaren handläggare att prata med. Även om man ansöker om lån online. Tjänsten är helt kostnadsfri. Ännu ett plus är att de har en bra kundservice som man kan kontakta dygnet runt och man kan även chatta. För kunden är det tryggt att veta att Freedom Finance står under Finansinspektionens tillsyn och har tillstånd att bedriva låne- och försäkringsförmedling.

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *