I samarbete med Lavendla
Förr eller senare kommer man drabbas av en närståendes död. Många känner att det minsta man kan göra är att skapa ett vackert farväl. Att ordna med en begravning mitt i sorgen kan för många kännas övermäktigt, speciellt om man redan har ett dödsbo att förvalta och bouppteckning att göra. Som tur är finns begravningsbyråer som kan hjälpa en med allt det praktiska. Söker man efter en begravningsbyrå Stockholm är Lavendla ett gott val, sett till deras stora erfarenhet och lokalkännedom.

Vilka val som behöver göras

Några val kommer ändå behöva göras. Vissa är desamma som på alla begravningar, sådana som rör blomsterarrangemang, kista, eventuell musik på begravning och liknande. Vad som kanske är än viktigare är att välja typ av begravningsceremoni samt var den ska äga rum. Tillhör man en specifik församling är det ett naturligt val att låta begravningen ske där. Lavendla har erfarenhet av alla möjliga sorters begravningar, inte bara kristna utan även inom andra religiösa traditioner såsom islam, judendom och hinduism.

Även om man inte har en hemvist i någon församling kan man ändå vilja låta begravningen äga rum i någon av Stockholms vackra kyrkor. Den vackra Katarina kyrka är ett populärt val med dess ljusa interiör och intima kyrkorum. Adolf Fredriks kyrka med liknande utformning är också vanlig som begravningskyrka. På dess kyrkogård vilar många framstående personer, bland annat Olof Palme. Ett lite annorlunda val är annars Uppenbarelsekyrkan i Hägersten, en relativt nybyggd kyrka med ett kyrkorum fullt av vackra kulörer.

Borgerlig begravning

Önskas en borgerlig begravning finns det bland 13 särskilda kapell avsedda för just detta. Till dessa hör bland annat fyra vackra kapell på Skogskyrkogården. Just Skogskyrkogården är också vanlig att låta lägga sin närstående till den sista vilan på, för det lugn och vackra utformning den erbjuder. Andra är Råcksta begravningsplats och Norra begravningsplatsen i Sollentuna.

Vad man bör tänka på i just Stockholm är att trycket är högt, och man bör därför vara så tidig som möjlig med att kontakta begravningsbyrå och boka begravningslokal för att kunna vara säker på att allt blir efter önskemål