Sportsrehab.se

Sportsrehab.se är en webbutik som erbjuder stöd och skydd för motions- och idrottsutövare. Produkter som erbjuds i Sportrehabs utbud på nätet är anpassade för både elitidrottare och amatörsmotionärer. Webbutiken samarbetar med Bauerfeind som sedan 30-talet tagit fram ortoser och idrottsskaderelaterade produkter.

Om företaget och webbsidan

Bolaget bakom webbutiken Sportsrehab.se är Sportsrehab Sweden AB som bedrivit verksamhet inom området under närmare 10 års tid. Företagets stora samarbetspartner är den tyska tillverkaren Bauerfeind som utvecklat medicintekniska produkter ända sedan 1929. Bauerfeinds expertis inom området bevisas bland annat genom tillverkarens unika samarbete med de Olympiska Spelen. Utöver möjligheten att handla hos Sporsrehab kan du vänta dig intressant läsning inom ämnet idrottsskador, rehabilitering och medicinteknik. Webbsidan har en enkel layout med en design som vare sig förvirrar eller blir tråkig. Det enda vi eventuellt kan klaga på är mängden information på sidan som ibland nästan kan bli lite för mycket av det goda.

Utbud och målgrupp

Sportsrehab är en specialbutik inom genren motions- och idrottsskaderelaterade produkter, med fokus på stöd samt skydd. Här hittar du utvalda orotser, skydd och stöd med rehabiliterings- eller förebyggande syften. Produkterna är noggrant utvalda av legitimerade kiropraktorer, naprapater och sjukgymnaster. Några av de skador produkterna framför allt är framtagna till är ischias, artros och foglossning.

Utbudet är uppdelat i sektionerna: Knä, Ryggen, Fot & Häl, Nacke & Axel, Arm & Hand samt Ben. Samtliga av dessa har sedan flertalet underkategorier, vilket gör det lättare för dig att hitta just den produkt du är ute efter. Sektionen “Ryggen” består exempelvis i sin tur av underrubriken “Problem ryggen” med olika underkategorier. Klickar du in på “ischias” hittar du där ett anpassat utbud av ischiasrelaterade skydd och stöd. Ett annat exempel är “Fot & Häl” där du hittar undergrupper med produkter som relaterar till skador och problem som till exempel hälsporre eller hallux valgus. Ett smidigt och lättnavigerat upplägg med andra ord, vilket är nödvändigt med den pass stora utbud som Sportsrehab erbjuder.

Butiken riktar sig till så väl kunder som idrottar på elitnivå som vanliga motionärer. Sportsrehab säljer även sina produkter till klubbar och föreningar, vilket bland annat presenteras på webbsidan genom referenser som Viktor Hansson från det svenska innebandylandslaget och svenska brottaren Sofia Matsson. Bägge använder Sportsrehabs samarbetspartner, Bauerfeinds stöd och skydd i sitt idrottsutövande.

Betalningar och leveransupplägg

Nöjda kunder nämns åtskilliga gånger på hemsidan, vilket bland annat uppnås genom att erbjuda fri frakt, kort leveranstid samt ångerrätt. Sportsrehab.se samarbetar med Sveriges största betalningsleverantör, Klarna, och du kan välja att betala via faktura, delfaktura, kontokort eller banköverföring. Tiden för leverans av din order från Sportsrehab.se kan variera där du har chansen att få dina varor på endast två dagar och som längst fem arbetsdagar. Upplägget känns i det stora hela seriöst och du kan känna dig trygg som kund hos Sporsrehab. När det gäller öppet köp har både privatkunder och företagskunder 14 dagar och det gäller oöppnad förpackning. Returer återbetalas fullt av Sportsrehab, men du får stå för returfrakten.

Slutligt omdöme

Det här är en av de ledande webbutikerna inom området idrottsskador och rehabilitering. Du hittar ett tämligen komplett utbud av produkter som inte bara lindrar dina besvär utan även förebygger framtida skador. Webbsidan bjuder på ett mäktigt innehåll även textmässigt, det är därför bra om du redan innan köpet har klart för dig vilken typ av produkt du letar efter. För dig som har idrottsskador eller andra problem som behövs förebyggas eller åtgärdas är Sportsrehab.se en optimal webbutik att handla hos! Kolla gärna också in Sportsrehab på Facebook, där kan ni ta del av nyheter i butiken och finna användbar information.