Furniturebox

Om Furniturebox

Drömmer du om en ny riktigt snygg soffa? Eller är det en sådan där kontinentalsäng du går och sneglar på? Vill du bli inspirerad och kolla på de senaste möbelnyheterna? Hos Furniturebox hittar du hur mycket möbler, mattor, lampor och inredningstillbehör som helst. Till riktigt bra priser.

Furniturebox är ett möbelvaruhus på nätet med över 9 000 olika artiklar. Här hittar du både de senaste trendmöblerna och tidlösa klassiker av hög kvalitet. Det är bara att klicka runt, allt finns på hemsidan. Vill man få ännu mer tips på nyheter, inspiration och rabatter kan man också prenumerera på Furniturebox nyhetsbrev till sin mailkorg. Man har alltid fri hemleverans, öppet köp och fri retur när man handlar hos Furniturebox.

Enkelt att handla och betala

Det är lätt att beställa varor från Furniturebox. Man slutför sitt köp genom att klicka på ”Lägg i kundvagnen” på den vara man vill beställa. Därefter klickar man på knappen ”Gå till kassan” och där ska man kontrollera att antalet varor stämmer. Sedan fyller man i sina uppgifter och klickar på ”Slutför köpet”. Har man några frågor kan man alltid ringa till Furniturebox kundtjänst. Man loggar ut genom att klicka på sitt namn längst upp på sidan och sedan klicka på ”Logga ut”.

Betalning till Furniturebox kan göras med Klarna Faktura, bankkort eller kreditkort.
Med Klarna Faktura får man fakturan separat i samband med leveransen. När varan är på väg får man fakturan som PDF till sin mailkorg. Här är det viktigt att hålla koll även i skräpposten för ibland hamnar fakturan där. Fakturan ska betalas inom 14 dagar och det tillkommer ingen aviavgift. Via Klarna kan man även delbetala sin beställning i upp till 36 månader, upp till 12 månader utan ränta. Betalar man via Klarna Kampanj ska man betala i slutet av nästa månad.
Vill man betala med VISA eller Mastercard gör man det enkelt via Furniturebox hemsida. Då fyller man i sitt kortnummer, kortets giltighetstid och CVC-kod (de tre sista siffrorna på kortets baksida). Sedan dras pengarna direkt från kontot när man bekräftar ordern.

Säkerhet är A och O för Furniturebox och de är certifierade av Trygg e-handel. De använder sig också av VBV (Certified by VISA). Det är en global säkerhetsstandard som har tagits fram av VISA och Mastercard för betalningar över internet. Överföring av pengarna sker med en kryptering, så ingen obehörig kommer över kortuppgifterna.

Hur får jag mina varor levererade?

De flesta varor från Furniturebox levereras direkt hem till porten, grinden eller garageuppfarten av fraktbolag som DHL, Schenker och Posten. Om man bor i en större stad kan man få hjälp med uppbärning och även leverans på kvällen. Är det mindre varupaket kan Furniturebox leverera dessa till närmsta fraktombud.

Furniturebox försöker alltid leverera så snart som möjligt. Den uppskattade leveranstiden står på orderbekräftelsen som skickas via mail vid beställningstillfället. Det är fraktbolaget som kontaktar kunden ca 1-3 arbetsdagar innan leverans kan göras för att boka in ett tidsintervall för leverans. Under leveranstiden får man uppdateringar via mail. Man kan också spåra sin leverans på Furniturebox hemsida.

Man ska vara hemma vid leveranstillfället för att ta emot budet och verifiera att man tagit emot leveransen och kvittera ut varan. Vanligtvis sker leveransen på vardagar och leveranstiden är beroende av var i landet du bor. Leveranstiden på Furniturebox hemsida är preliminär. Som kund blir man aviserad per telefon eller sms av transportören dagarna innan leverans. Då får man närmare information om leveransdag och inom vilket tidsintervall leveransen kommer.

Skulle leveransen bli försenad får man 2 % kompensation av värdet på den försenade varan per hel förseningsvecka, från och med förseningsvecka tre upp till vecka sju. Man får ersättning vid försenad leverans till maximalt 10 % av varans värde.
Vid köp via den svenska hemsidan har Furniturebox fri leverans inom Sverige. Vill man ha varor levererade till Danmark, Norge, Tyskland och Finland kan man söka mer information via respektive hemsida som Furniturebox har för det landet.

Kundservice

Det är enkelt att kontakta Furniturebox och det finns flera sätt. Man kan ringa och mejla. De har mycket generösa öppettider: vardagar 09.15- 22.00 och helgdagar 09.00 – 18.00. Furniturebox har också många bra vanliga frågor och svar på hemsidan om leverans, betalning, produkter och reklamation.

Hemsidan

Furniturebox har en riktigt bra, säljande och lättnavigerad hemsida. Tydliga priskampanjer, superdeals osv laddas upp direkt på startsidan. Populära produkter och veckans bästsäljare presenteras.

I toppmenyn klickar man sig lätt vidare till den typ av möbel eller annan vara man söker. I toppmenyn loggar man också in, väljer sina varor och går till kassan. Här hittar man även nyheter, andra kampanjer, inspiration och önskelistan.

Det finns en funktion för att spåra leverans, information om outlet och butiker samt kundservice. Klickar man på kundservice finns alla vanliga frågor och svar kring leverans, betalning, produkter och reklamation. Man kan även söka själv och få svar på de vanligaste frågorna. Här får man reda på det mesta så man behöver inte alltid ringa Furniturebox. På hemsidan finns även en sökfunktion där man kan leta efter varor man är intresserad av. Vill man ha Furniturers nyhetsbrev direkt i sin mejlkorg anmäler man sig på hemsidan. Furniturebox finns även på sociala medier.

Mobilanpassad hemsida

Furniturebox har en bra mobilanpassad hemsida vilket såklart är jätteviktigt när man är ett möbelvaruhus på nätet. Det ska vara lika enkelt för kunderna att titta på möbler och köpa möbler hos Furniturebox via mobilen som via hemsidan. I mobilen hittar man aktuella kampanjer, hela utbudet i respektive möbelkategori, frågor och svar, kundservice och allt man behöver veta. Allt står på startsidan och det är lätt att klicka sig vidare. Vare sig man vill köpa något eller bara hålla koll på priser, nyheter osv.

Varför ska man välja Furniturebox?

För det första har de väldigt mycket snygga svenska möbler till riktigt bra priser samt även kampanjer med ännu lägre priser. För det andra är det lätt att beställa via nätet och få varorna levererade direkt hem inom några dagar. Furniturebox erbjuder fri frakt, fri retur och öppet köp.

Bor man i Stockholm eller Göteborg så har Furniturebox även fysiska butiker så att man kan titta på möblerna live innan man väljer att köpa. Men deras hemsida är också väldigt bra med tydliga bilder, detaljer och förstorningar samt även videoklipp på vissa varor. Man kan även beställa tygprover på stoppmöbler.

Furniture har säkra betallösningar och man kan betala via Klarna Faktura eller konto- och kreditkort direkt på internet. De har också en bra kundtjänst och det är lätt att få kontakt och svar på sina frågor. Man kan kontakta dem ända till klockan 22.00 på vardagar.

Generell bolagsinformation

Furniturebox är ett möbelvaruhus som säljer möbler och inredning online. Letar man efter snygga svenska möbler så hittar man dem hos Furniturebox. De har över 9 000 artiklar till låga priser. Här hittar man mycket prisvärda möbler och tillbehör för bland annat sovrum, vardagsrum, kök, badrum, barnrum, balkong och trädgård.

Furniturebox grundades 2006 och var bland de första på den svenska e-handelsmarknaden. Företaget har vuxit rejält sedan dess och finns idag som nätbutik även i Danmark, Norge, Finland och Tyskland. Furniture har även fysiska butiker i Stockholm och Göteborg samt en stort Outlet i Lammhult.

Furniturebox strävar efter att vara det självklara valet för kunder som vill handla möbler på nätet. Man fyller hela tiden på sitt sortiment med de senaste, nya trenderna samtidigt som man också har klassiska, tidlösa möbler. Furniturebox har regelbundna kampanjer för olika möbler till extra bra priser. Kunderna får fri frakt, fri retur och öppet köp.
Furniturebox erbjuder säkra betalningsalternativ på internet och är Trygg e-handel certifierade.
2014 och 2015 utsågs Furniturebox till Årets e-handlare.

Sammanfattning & betyg

Det är inte särskilt svårt att ge Furniturebox ett bra betyg. De har ett grymt stort utbud av möbler och tillbehör till riktigt bra priser. Furniturebox har både trendiga nyheter och tidlösa klassiska möbler. Så det finns något för alla smaker.

Det är enkelt att köpa på nätet och de erbjuder flera olika säkra betalningsalternativ. Man får varorna levererade hem och Furniturebox har fri frakt, öppet köp och fri retur. Hemsidan är som ett stort skyltfönster och det är lätt att bli inspirerad och navigera sig fram till de möbler man är intresserad av. Furniturebox har över 300 000 nöjda kunder. Ytterligare ett plus är deras kundservice med generösa öppettider till klockan 22.00 på vardagar och till klockan 18.00 på helgdagar.

1 kommentar

  1. Mariana Ejander

    Skit dålig firma. Fick min kontinalsäng aldrig varit bra påminner om en hängmatta. Hade tidigare en Ikea säng som blev så efter 20år.denna säng blev nästan så på en gång, inköptes i slutet av 2014 och jag har klagat flera gånger, den Enda hjälp jag fått är att jag ska fota sängen det syns inte hur hopsjunken den är då jag inte ligger i sängen. Skräpföretag som inte har kunden i fokus utan dollartecken
    Tr

    Svara

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *