Trendcarpet.se

Många glömmer helt mattans betydelse för ett bra inrett hem. Mattan kan ge rummet den känsla som man vill ha till exempel för att göra en snygg övergång till soffan från matbordet. Mattor förbättrar allt som oftast akustiken i ett rum. Mattor har en skyddande funktion för tunga möbler som kan orsaka repor och tryckskador. Ger förstås värme åt kalla fötter. Kanske viktigast av allt är att de gör rummet till det mysiga rummet – det lilla extra som gör att man trivs och vill kalla det ens eget hem.

Mattan binder samman rummet

När man ska köpa en matta är det många faktorer som ska tänkas på: var ska mattan ligga, i en hall, finrum, köket eller badrum. För olika miljöer krävs olika mattor. Att köpa en kvalitétsmatta kan många gånger vara en bättre affär än att köpa många av dålig kvalitet. En mycket bra hemsida där du kan köpa moderna mattor online är Trendcarpet.se. Besök hemsidan och se om de har mattor i din smak.

Var mattan ska ligga

Att köpa en matta är oftast ett estetiskt beslut, men det finns många andra faktorer att tänka på innan man fattar sitt beslut. Först behöver man tänka på var mattan ska ligga. En hallmatta kan behöva vara tålig, medan mattor i finrummet ska utstråla en form av känsla och så vidare. En matta som ligger i ett tvättrum måste tåla vatten, men ändå inte vara hal och en badrumsmatta behöver ha förmågan att värma kalla tår på ett klinkergolv.

Något som många missar är fördelarna av att ha en undermatta till sin matta. Man minskar slitaget på mattan men också på golvet. Så att investera i en undermatta är nästan alltid värt den extra kostnaden.

Att tänka på

Första gången du rullar ut din nya matta är det viktigt att man har gjort rent golvet grundligt. Se till att sopa, dammsuga och moppa golvet innan du lägger ut mattan. Så slipper du tråkiga repor från grus och annat hårt som kan ha legat där. Glöm inte att golvet måste torka innan du lägger ut mattan. Man slipper inte bara repor, man undviker också revor i mattan som annars kan uppstå av gruskorn om mattan dagligen får friktion av fotsteg och dylikt.

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *