Svedea försäkringar

Försäkringsbolaget Svedea.se erbjuder nischade försäkringsprodukter. Själva säger de “vi försäkrar inte allt, men det vi försäkrar är vi riktigt bra på” och det summerar deras lite smalare inriktning. Två av deras huvudområden är olika fordonsförsäkringar och företagsförsäkringar. Svedea har satt som mål att uppnå Sveriges nöjdaste kunder och de verkar redan vara på god väg. I en stor undersökning av Svenskt Kvalitetsindex under hösten 2018 placerade de sig som nummer två. Något annat som utmärker Svedea är deras satsning på rätt pris för rätt risk. De menar att många av deras konkurrenter låter sina försiktiga kunder betala för de riskbenägna kunderna som står för flest skador. Svedea försäkringar vill gynna den grupp som sköter sig och sannolikheten är stor att de har en billig försäkring om du tillhör den kategorin.

Ett ungt och passionerat försäkringsbolag

Svedea etablerades inte förrän 2010 och är därmed betydligt yngre än många av de stora, marknadsledande försäkringsjättarna på den svenska marknaden. Vad de vill bidra med är passion och att vara specialister på några få typer av försäkringar. Ungefär 250 000 personer har redan blivit kunder och bland annat är de näst störst på MC-försäkring inom Sverige. Genom att vara experter inom sina försäkringsområden kan Svedea erbjuda snabbare skadehantering och bättre service än genomsnittet. Trots att det på papperet inte är ett så stort och kapitalstarkt försäkringsbolag så är det tryggt att använda sig av Svedea. Huvudägare är nämligen Hannover Re-koncernen som är världens tredje största återförsäkringsbolag. Det gör att de har stark uppbackning och har möjlighet att arbeta mycket långsiktigt. Finansinspektionen har godkänt Svedea AB som försäkringsförmedlare och de uppfyller alla lagar och regler.

Anslutna försäkringsbolag hos Insplanet.se

 • Svedea
 • ICA försäkringar
 • Moderna Försäkringar
 • Länsförsäkringar
 • Dina Försäkringar
 • Gjensidige
 • Hedvig
 • + 13 andra försäkringsbolag

Svedea försäkringars olika produkter

Som nämndes tidigare är Svedea.se lite mer nischade och begränsade än många av konkurrenterna. De har alltså inget heltäckande utbud av försäkringar. Bland annat erbjuder de inte hemförsäkring eller villaförsäkring. En nackdel är att det därmed blir svårt att samla alla sina försäkringar hos Svedea. Däremot har de riktigt vassa villkor för de försäkringar som de faktiskt erbjuder. Nedan kommer en lista över deras försäkringsprodukter:

 • Bilförsäkring
 • MC-försäkring
 • Båtförsäkring
 • Vattenskoterförsäkring
 • ATV-försäkring
 • Drönarförsäkring
 • Företagsförsäkring
 • Hundförsäkring
 • Kattförsäkring

Gällande skyddet finns viss valmöjlighet för de flesta produkter. Ofta använder de L, XL och XXL för att beteckna de olika nivåerna där XXL har det allra bästa skyddet. Det är också intressant att Svedea.se riktar in sig på ATV (All-terrain vehicle) som i vardagligt brukar kallas fyrhjulingar. De är både stöldbegärliga och ganska olycksdrabbade, så Svedeas produkt är ett lämpligt och tryggt val för alla ATV-ägare. Något annat som imponerar är drönarförsäkringen. Allt fler svenskar har upptäckt hur roligt det är att flyga drönare, men vad få tänker på är att de kan ställa till skador och Svedeas produkt fungerar som en flygansvarsförsäkring. Den ersätter sakskada eller personskada som man råkar orsaka med drönaren. Svedea försäkringar har en modern hemsida med tydlig information om alla försäkringsprodukter och deras villkor. Det är en bra utgångspunkt om du vill veta detaljer om deras olika försäkringar. Dessutom har de en mycket vänlig kundtjänst. De kan kontaktas via antingen mejl eller telefon och är snabba på att svara på frågor. Den goda servicen är en stor anledning till att Svedea.se har hög kundnöjdhet sett till branschen som helhet.

Svedea – vårt omdöme

Vi har använt Svedea under flera års tid när vi försäkrat vår båt och vår bil. Svedea var nämligen det mest prisvärda alternativet för dessa försäkringar när vi jämförde försäkringsbolag. Under dessa år har vi varit relativt skonade från skador eller stöld på vår egendom men vi har blivit utsatta för ett antal “dörruppslag” på bilen. Det resulterade i att vi till slut begärde ersättning från Svedea för reparation av lackskadorna. Det var inga konstigheter när vi var i kontakt med Svedeas kundtjänst och allt löste sig smidigt till slut. Vi har därför endast gott att säga om Svedea och deras priser var vid försäkringstillfället lägst.