marginalen bank omdöme

Marginalen Bank omdöme

Vare sig du är privatperson eller företagare kan Marginalen Bank erbjuda dig många enkla och lättanvända tjänster. Marginalen Bank är en svensk bank som bildades 2010 i samband med köp av Citibanks svenska konsumentverksamhet. Större delen av bankens kunder är privatpersoner.
För privatpersoner finns allt man behöver. Här kan du låna pengar, spara på olika konton, skaffa kreditkort och ta försäkringar. Om du har företag kan du få massor av hjälp av olika tjänster som förenklar arbetslivet för dig.

MarginalenBank.se tycker att människor som lånar ut pengar till banken också ska ha bra ränta på pengarna. Man har därför några av marknadens mest konkurrenskraftiga sparkonton och ett lönekonto med 0,60% ränta.
Deras idé är att erbjuda så många som möjligt enkla och tydliga finansiella produkter. Här kan man exempelvis ansöka om Privatlån upp till 350 000 kr utan säkerhet och få svar direkt. Har man betalningsanmärkning kan man få ett s k omstartslån. Du kan skaffa kreditkort med bra försäkringar och poängsystem.

Som företagare får du hjälp av Marginalen Bank så att ditt företag kan växa mer. Här finns finansieringslösningar som fakturafinansiering, företagslån, leasing och avbetalningstjänster. Marginalen Bank kan även ta hand om din administration så får du mer tid till att ägna dig åt företaget. Man erbjuder tjänster som juridik, redovisning, HR, inkasso och fakturaadministration.

Marginalen Bank har även en enkel och trygg betallösning för E-handel för konsumenter och handlare som heter Hygglig.
Letar du efter en bank som har lättanvända tjänster med bra villkor? En bank som ger snabba svar, bra service och som har många nöjda kunder? Läs vårt omdöme om MarginalenBank.se här nedan.

Låna upp till 350 000 kr utan säkerhet

Hos Marginalen Bank kan du ansöka om Privatlån mellan 25 000 – 350 000 kr utan säkerhet. Du gör ansökan enkelt på hemsidan och få svar direkt. Banken tar en kreditupplysning på dig och räntan sätts efter dina förutsättningar. Räntan får du besked om redan på ansökan.
För att ansöka om Privatlån ska du vara minst 20 år, inte ha betalningsanmärkningar och ha en fast inkomst på minst 150 000 kr.
Kostnaden för lånet betalar du den 28:e varje månad. Du kan självklart också göra extra inbetalningar eller lösa lånet utan kostnad.

Ansök om lån här

Låna fast man har betalningsanmärkning

Har man en betalningsanmärkning kan man hos Marginalen Bank få låna med hjälp av omstartslånet. Du kan låna till vad du vill. Köpa bil, båt, en bostad eller betala av skulder. För att få ett omstartslån måste du ha en säkerhet i form av en bostad som du äger eller ska köpa.

För att ansöka om lånet krävs att du:
-Är minst 25 år och folkbokförd i Sverige
-Har en årsinkomst på minst 200 000 kr. Om ni är två som ansöker, måste eran gemensamma inkomst vara minst 350 000 kr.
-Du måste lösa inkasso- eller Kronofogdeskulder innan du investerar i något annat.

Krav när du vill låna till en bostad:
-Du måste ha en kontantinsats på minst 15 % av köpesumman
-Att bostaden förmedlas av en registrerad fastighetsmäklare
-Marknadsvärde för villa eller fritidshus ska vara minst 500 000 kr, på en bostadsrätt ska det vara minst 250 000 kr.
-Är bostaden belånad måste lånen lösas
-Du står för kostnaden för lagfart och pantbrev om du köper hus.

Kreditkort med kredit upp till 200 000 kr

Hos Marginalen Bank kan du välja mellan två smarta kreditkort: Marginalen Traveller – som ger dig bonuspoäng på alla köp och som du i sin tur kan lösa mot resor och upplevelser. Marginalen Gold – är kortet med prisgaranti, allriskförsäkring och ett års extra garanti.
Du ansöker enkelt om kortet på hemsidan MarginalenBank.se. Skaffar du ett Lönekonto hos Marginalen Bank ingår bankkort.

Det lönar sig att spara hos Marginalen Bank

Som vi sagt ovan så vill Marginalen Bank att kunderna ska tjäna på att spara i banken. Binder man exempelvis sina pengar på ett konto i flera år så ska det också löna sig.

Fasträntekonto

Fördelen med Fasträntekontot är att du vet exakt vad du får vid bindningstidens slut. Här får man också den högsta räntan. Man kan välja mellan att binda sitt sparande valfri tid – tre eller sex månader och ett, två, tre, fem eller sju år. Ju längre man sparar desto högre ränta. Den minsta första insättningen ska vara på 50 000 kr. Man får spara upp till 5 000 000 kr på Fasträntekontot. Kontot omfattas självfallet av den statliga insättningsgarantin.

Sparkonto

Här får du frihet i ditt sparande. Här finns inga bindningstider, man får göra obegränsade antal uttag och de är kostnadsfria. Det kostar inget att öppna kontot. Räntan är rörlig och man får ränta från första kronan och upp till 1 000 000 kr. Sparkontot omfattas av den statliga insättningsgarantin.

Lönekonto

På Lönekontot får du ränta från första kronan och ett bankkort ingår. Med en mobilapp och internetbanken kan man enkelt sköta sin vardagsekonomi. Är man två personer som har kontot kan man kostnadsfritt ansöka om ett extra bankkort. Att handla online är säkert eftersom bankkortet är kopplat till Verified by Visa. Lönekontot omfattas av den statliga insättningsgarantin. På belopp över 100 000 kr får man ingen ränta. Vill man spara mer pengar utan bindningstid är Sparkonto ett bra alternativ.

Högräntekonto

Vill du spara lite på sikt är Högräntekontot perfekt. Sparperioden är på ett år och kontot kostar inget att öppna. Man får spara upp till 5 000 000 kr. Man kan spara regelbundet eller göra en engångsinsättning. I kontot ingår internetbank och mobilapp. Kontot omfattas av den statliga insättningsgarantin.

Priser och villkor för lån och sparande

Det är väldigt lätt att hitta priser och villkor för både lån och sparande. I toppmenyn hittar du tjänsterna och när du klickar på respektive tjänst står all information om villkor, priser, räntor osv. Längre ner på sidan hittar man även vanliga frågor och svar.

Kan jag även teckna försäkringar genom Marginalen Bank?

Javisst. Även om Marginalen Bank inte är ett försäkringsbolag så kan du teckna försäkringar eftersom banken samarbetar med flera ledande försäkringsbolag. Det är smart och enkelt för dig som vill samla det mesta av din ekonomi hos en och samma bank och bli tryggare.

Med Låneskydd får du en försäkring som betalar dina månadskostnader för Privatlånet om du blir sjuk eller arbetslös. Du kan också trygga ditt kort med Betalskydd som är en tilläggsförsäkring om du inte kan betala på grund av arbetslöshet eller sjukdom.

Hos MarginalenBank.se kan du även få en ID-stöldförsäkring som förebygger att din identitet blir kapad. Fakturaförsäkring täcker dina kostnader även här om du blir sjuk eller arbetslös i mer än 30 dagar.

Internetbank

Marginalen Bank har en internetbank där man loggar in på sin dator med BankID eller Mobilt BankID. Här kan man enkelt göra sina bankärenden och ha koll på sin ekonomi.

Marginalen Bank hjälper ditt företag att växa

Här får du skräddarsydda finansiella lösningar som ger dig bättre rörelsefrihet och utveckling av företaget. Med Factoring kan man sälja eller belåna fakturor. Med Leasing kan man avbetala eller hyra objekt. Som företagare väljer man själv vad som passar bäst. Behöver ditt företag expandera, investera eller om du ska bygga om fastigheten kan du få ett Företagslån.

Marginalen Bank har även stor erfarenhet av Inkasso och kan hjälpa dig både i Sverige och i utlandet tack vare bra nätverk och kontakter. Man kan även sälja förfallna eller avskrivna fordringar till Marginalen Bank.
Genom att anlita Marginalen Bank för olika administrativa tjänster som exempelvis redovisning, lönehantering, HR eller fakturor frigörs din tid och du kan ägna dig åt din kärnverksamhet och sälja mer. För företaget finns givetvis flera bra sparkonton att välja bland.

Marginalen Bank har även en enkel och trygg betallösning för E-handel för konsumenter och handlare som heter Hygglig.

Kundservice

På Marginalen bank har dom en sida som heter kundservice för privatpersoner. Sidan hittar man lätt på starten i topmenyn och här finnas både svar på många frågor och ett kundforum så att man inte alltid måste ringa kundservice för att få svar på något man undrar över. Vill du ringa Marginalen Bank har dom generösa öppettider; vardagar mellan 07-21 och helger 09.00-17.00
För företag finns en sida som heter kontakt. Den hittar man på startsidan i topmenyn. Här finns en förteckning över bankens rådgivare med namn och adress som man kan kontakta vardagar 08.30-17.00. Man kan även kontakta Marginalen Banks kundservice genom att skicka e-post direkt via hemsidan.
Dessutom finns en ruta längst ner på varje sida på respektive tjänst, en hänvisning till kundservice om man har frågor.

Hemsidan

Det finns hur mycket bra som helst att säga om Marginalen Banks hemsida! Förutom att den är väldigt snygg och modern har den även ett trevligt tilltal i språket som gör att man vill läsa vidare och få veta mer. Sidan är lättnavigerad och tydlig och man hittar allt på startsidan. Är man privatperson klickar man på privat och då hittar man alla tjänsterna direkt. Och vice versa om man är företag. Under rubriken företag finns också kundservice till företagskunderna med namn och adress till de olika företagsrådgivarna.

För både privatpersoner och företag är det lätt att klicka vidare till respektive tjänst, få all information man behöver och man kan exempelvis ansöka om lån eller teckna försäkringar direkt via hemsidan. Ytterligare ett plus med hemsidan är att den är generös med frågor och svar om respektive tjänst, vilket ju gör att man inte behöver kontakta banken för varje enskild fråga man har.

På starten loggar du även in på internetbanken.
Längst ner på alla sidor finns en röd fast ruta med uppgifter om kundservice, ett kundforum med vanliga frågor och en hänvisning till företagare för mer information. Under kundservice kan man även klicka på Spärra kort och ytterligare en kundservicesida där man kan få svar på många frågor.
För e-handel och betal-lösningar finns tjänsten Hygglig – även här har man möjlighet att på hemsidan höra av sig till ett team som hjälper till att svara på frågor.

Mobilanpassad hemsida

MarginalenBank.se har en bra mobilanpassad hemsida. Det är ju något som krävs idag då många gör sina köp och bankärenden via mobilen. Här ställs ju höga krav på snabbhet, att sajten är lättnavigerad och säker. Via mobilen hittar du lätt alla tjänster, kan ansöka om lån via formulär, börja spara osv.

Varför ska man välja Marginalen Bank?

Det finns flera skäl till att välja Marginalen bank. Oavsett om du är privatperson och vill låna upp till 350 000 kr utan säkerhet, spara med bra ränta, ha bra koll på din ekonomi eller om du är företagare och vill att företaget ska växa samtidigt som du fokuserar på kärnverksamheten finns massa möjligheter hos Marginalen Bank. Banken erbjuder allt från fördelaktiga lån, lönsamt sparande, kreditkort, försäkringar och finansiella och administrativa tjänster för företag. Här finns allt under ett och samma tak. Därför blir det ett gott omdöme om Marginalen bank.

Generell bolagsinformation

Marginalen Bank är en svensk bank som erbjuder finansiella tjänster till privatpersoner och företag. Banken bildades 2010 i samband med Marginalens köp av Citibanks svenska konsumentverksamhet. Banken har ca 300 anställda i Sverige och ca 200 000 kunder. Det är en trygg, säker och lönsam bank. Marginalen Bank står under Finansinspektionens tillsyn, omfattas av insättningsgarantin och är ISO-certifierade. Marginalen Bank ägs av Marginalen AB.

Sammanfattning & betyg

Det är lätt att ge MarginalenBank.se ett gott omdöme. Dom har ett mycket stort utbud av tjänster för både privatpersoner och företag. Med bra villkor och priser. Det är en trygg, lönsam och professionell bank som har många nöjda kunder. NKI-Index (nöjd-kund-index) ligger över genomsnittet i branschen. Kunderna är mycket nöjda med både kundservice, skriftlig kommunikation och att personalen har produktspecifik kompetens.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *