ICA Banken omdöme – Är det rätt för dig?

Letar du efter en komplett bank med sparkonto, kontokort, privatlån, försäkringar och bolån? Hos ICA banken kan du samla alla dina banktjänster och även teckna försäkringar för boendet, fordonet, husdjuret eller personförsäkringar.
Med andra ord erbjuder ICA banken ett komplett utbud av finansiella tjänster och försäkringar.
ICA:s försäkringar hittar du på ICA-försäkringar.se

“Ju fler av ICA:s olika tjänster du använder desto bättre villkor och bonusar får du” 

Det man fokuserar på hos ICA banken är att lyfta fram konkurrenskraftiga priser, låga räntor, schyssta och tydliga villkor, bra service och öppenhet i avtalen. Många av de andra storbankerna är tyvärr kända för att ha dolda avgifter, ta mycket betalt för sina tjänster och inte alltid ge den servicen man förväntar sig.

Det behövs kanske ingen närmare förklaring till ICA banken då företagskännedomen för ICA är väldigt stor. I princip varenda svensk känner till ICAS-koncernen. Målet för ICA banken är att göra det enklare för alla sina kunder och öka lojaliteten till ICA butikerna. Hos ICA Banken kan du bland annat ha lönekonto, sparkonto, fonder, bankkort, blancolån/privatlån, bolån och olika typer av försäkringar.

Dock borde man alltid jämföra

Ett tips är att alltid jämföra.
Oavsett om det gäller bolån, privatlån, försäkringar eller kreditkort. Jämför aktörerna på marknaden.
Lånekoll.se jämför både nya och dina gamla bolån och privatlån hos upp till 30 st olika banker. Du gör endast en ansökan och Lånekoll presenterar sedan en lista över de olika bankernas erbjudanden. Tidigare har Lånekoll lyckats ordna 1,09% i ränta åt vissa kunder.  Det är helt gratis att göra en ansökan hos Lånekoll.se och du förbinder dig inte till något.

Om du skall jämföra privatlån så fungerar Lendo.se mycket bra. Lendo fungerar på samma sätt som Lånekoll och ICA-banken är en av de banker som Lendo jämför via sin tjänst.

Kreditkort och Betalkort som Matkort

Hos ICA kan du ha allt från ett klassiskt ICA bonuskort till ett bankkort plus med kredit och en rad andra förmåner. Det finns totalt fyra olika kort att välja mellan hos ICA banken.

 • ICA Kortet
 • Kreditkort
 • Bankkort Maestro
 • Bankkort
 • Bankkort Plus

På alla kort får man dessutom 1% bonus på sina köp i ICA-butiken som sedan betalas ut som bonus varje månad i form av bonuscheckar som man kan använda när man handlar. Dessa laddas även på direkt på kortet som man använder i kassan när man betalar, enkelt och smidigt. Kassapersonalen på ICA brukar också vara duktiga på att berätta att man har en bonuscheck och fråga om man vill använda den eller inte, bra service från ICA som håller vad dom lovar.

Jämför även kreditkort

På samma sätt som man jämför banker bör man jämföra kreditkort innan man bestämmer sig.
Hemsidan Kortio.se jämför kreditkort på enklast möjliga vis åt dig. Kortios tjänster är gratis och man förbinder sig inte till något när man jämför. Kika in på Kortio.se och se vilket kreditkort som passar ditt liv bäst.

ICA Kortet
ICA-kortet är det mest basic-kortet som inte fungerar som ett betal eller kreditkort, det är endast för att samla bonus och få en översikt på hur mycket man handlar för varje månad. Handlar du för t.ex. 5000kr en månad får du 50kr i bonuscheck på dina köp, bra va? Förutom det får du ta del av ICA’s kort-erbjudanden som dyker upp varje vecka, oftast finns det pengar att spara med ett ICA-kort. Kortet är helt kostnadsfritt.

Kreditkortet
Det kreditkort som ICA erbjuder är mycket populärt och förmånligt. Du får dubbla bonuspoäng på all mat du handlar på ICA om du betalar med kreditkortet. Du får även bonus på allt du handlar hos andra företag. Så länge du betalar räkningen i tid när du får den så är det helt räntefritt. Du får även en massa andra förmåner såsom försäkringar osv om du använder ICA:s kreditkort.

Bankkort Maestro
Bankkort Maestro är det enklast bankkortet som ICA har som inriktar sig främst till yngre då det inte finns någon åldersgräns. Man kan inte ha någon kontokredit på Maestro och det ingår inte några försäkringar. Perfekt kort som yngre att börja med eller om man leter efter ett enkelt kort. Du kan också få dubbel bonus med kortet. Månadsavgiften på kortet är 25kr.

Bankkort
Bankkortet är ett vanligt MasterCard med möjligt till kredit och här ingår även reseförsäkring och avbeställningsskydd. Åldersgränsen är 18 år och du får dubbel bonus med kortet. Månadsavgiften på kortet är 25kr.

Bankkort Plus
Bankkort Plus är ett MasterCard med lite mer förmåner än det vanliga bankkortet. Trygghetsförsäkring och utökat reseskydd är något som ingår i kortet. Månadsavgiften är 25kr.

ICA kort för studenter
Som student kan du även ansöka om ett ICA-kort helt utan avgifter under tiden du pluggar. Du får dessutom bra rabatter på mat och billigare hemförsäkring. Allt för att du som student ska få en bättre och enklare vardag.

Lån och Krediter

Hos ICA kan du självklart låna pengar till det du behöver. Här hittar du bland annat blancolån, billån och bolån. Du kan också välja att ha en kontokredit som extra buffert på ditt konto. Du ansöker väldigt enkelt om lån direkt på nätet och du får svar om erbjudande och ränta direkt och kan på så vis godkänna lånet direkt på nätet.

Jämför upp till 30 st olika bankers privatlån med en enda ansökan på Lendo.se eller Lånekoll.se

Har du gamla och dyra krediter som du vill lösa och få lägre ränta? Eller vill du låna till något annat så kan du ta ett blancolån utan säkerhet upp till 350.000kr hos ICA banken. Du kan låna från 20.000kr och upp till 350.000kr direkt på nätet. Räntan sätts individuellt och är baserat på din betalningsförmåga och det tas en sedvanlig kreditupplysning på dig. Räntan ligger just nu på mellan 3,70% och 10,95% vilket är lägre än många andra banker.

Eftersom ICA gör en enskild bedömning för varje kund måste du göra en ansökan på hemsidan för att se precis vilken ränta och vilka villkor som ICA-banken kan erbjuda just dig. Det kostar inget att göra en ansökan och du förbinder dig inte till något när du ansöker.

Bolån och huslån

Självklart kan du ansöka om bolån och huslån hos ICA. Faktum är att ICA banken är en av de mest populära bankerna för bolån i Sverige. Listräntan just nu ligger på ca 1,49% vilket är otroligt lågt och du kan låna upp till 85% av bostadens värde. Om du bara går i köpartankar kan du först ansöka om ett lånelöfte som inte binder dig till ett lån, utan mer ger dig svar på hur mycket banken är beredd att låna ut till dig som du kan använda när du går på visningar och funderar på att köpa lägenheten eller huset. Som med många andra bolån så tar du din bostad som säkerhet för lånet.

På nätet kan du enkelt räkna på bolånet och se vad din totala månadskostnad blir. Du ansöker både om lånelöfte och lånet direkt på nätet. Du förbinder dig inte till något när du gör en ansökan och det kostar inget.

 

Du hittar ICA banken hos följande låneförmedlare

Lendo – Jämför privatlån

Lendo är ett bra alternativ om du vill jämföra lån och hitta den bästa räntan. Du får via en kreditupplysning offerter från 35 banker i Sverige

 • ICA banken
 • Swedbank
 • SEB
 • IKANO bank
 • Wasa kredit

Kostnad för ansökning: 0 kr
Uppläggningsavgift:
Belopp: 10 000 – 600 000 kr
Löptid: 1 – 15 år
Ränta: 2,95 % – 39,50 %
Antal långivare: 35 st
Svarstid: Ofta svar inom 1 minut
Betalningsanmärkningar: Ja

Advisa – Jämför privatlån

Advisa är likt Lendo en låneförmedlare som jämför privatlån. Det som skiljer dessa låneförmedlare är att du kan hitta olika banker de samarbetar med.

 • ICA banken
 • Swedbank
 • SEB
 • IKANO bank
 • Marginalen bank

Kostnad för ansökning: 0 kr
Uppläggningsavgift: 0 kr
Belopp: 5000 – 600 000 kr
Löptid: 1 – 20 år
Ränta: 2,95 % – 39,50 %
Antal långivare: 39 st
Svarstid: Ingen uppgift
Betalningsanmärkningar: Ja

Lånekoll – Jämför bolån & privatlån

Lånekoll är en bra jämförelse sajt där du har möjlighet att jämföra både privatlån och bolån. Du kan dock inte hitta ICA banken via denna låneförmedlare

 • Skandiabanken
 • SBAB
 • Bluestep
 • Nordax Bank
 • Marginalen Bank

Kostnad för ansökning: 0 kr
Uppläggningsavgift: 0 – 795 kr
Belopp: 10 000 – 600 000 kr
Löptid: 1 – 20 år
Ränta: 2,90 % – 29,33 %
Antal långivare: 30 st
Svarstid: Ingen uppgift
Betalningsanmärkningar: Ja

Sparkonto och Fondsparande

Att spara pengar vet dom flesta att det är bra. Men vad som är bäst kan ibland vara lite klurigt. Hos ICA Banken kan du göra det enkelt för dig själv genom att antingen välja ett sparkonto som ger dig just nu upp till 0,10% ränta vilket självklart inte är mycket, men man får inte glömma dom låga räntenivåerna som är på marknaden nu och många andra banker har 0% i ränta. Du låser inga pengar, du kan ta ut och sätta in pengar som du önskar och självklart ingår insättningsgarantin för sparkontot hos ICA banken.

Är du intresserad av lite högre möjlig avkastning är ICAs fonder ett bra alternativ. Förutom att du kan välja fonder som du själv önskar så har dom tre olika fondpaket baserat på hur hög risk du vill ta. Varlig, Måttlig och Modig där namnen talar för sig själv. Ju högre risk du tar ju högre avkastning kan du få, men du kan också förlora pengar.

Försäkringar

För trygghet i vardagen kan du även samla dina försäkringar hos ICA. Här kan du ha din hemförsäkring, bilförsäkring, personförsäkring och reseförsäkring och mycket mer. Du hittar enkelt alla typer av försäkringar under fliken “försäkringar” och att ansöka direkt på nätet är enkelt.

Här kan du samla hela familjens försäkringar och känna dig trygg i det. Oftast så lönar det sig verkligen att samla sina försäkringar på samma ställe, dels för att få en bättre översikt över sina försäkringar men också för att få ett lägre samlingspris. Att ha en bra försäkring för sitt hem, bil och privatförsäkring är viktigt så lägg lite tid på att hitta den försäkringen som passar dig och din familj bäst. För det lönar sig oftast att ha en bra försäkring, inte bara se efter vilket pris den ger.

Det kostar inget att göra en ansökan hos ICA-försäkringar.se för att se vad de kan erbjuda just dig och du förbinder dig inte till något när du gör en ansökan.

Hemsida

Direkt när man kommer in på ICA-banken.se möts man av en tydlig design och en bra menystruktur som gör det väldigt enkelt för besökaren att hitta det man söker. Direkt på startsidan finns det också en lånekalkylator för ett snabbt och enkelt få en uppfattning om vad lånet kan kosta per månad. Man listar också viktiga räntor för bolån och fonder högt upp på sidan som gör det väldigt tydligt. Sidan är snabb, snygg och användarvänlig och det finns egentligen ingenting att klaga på. ICA har arbetat mycket med sin hemsida och det märks för dom har verkligen lyckats med den.

Ansökningsprocess

Eftersom ICA banken inte har några bankkontor så sköts allt på internet vilket jag tror vi förväntar oss kunna göra i dagens samhälle. Man vill ha svar omgående och det ska vara enkelt och tydligt. Självklart har ICA lyckats med detta och allt fungerar väldigt smidigt, oavsett om det handlar om ett enkelt ICA kort eller ett stort huslån.

Kundservice och bemötande

Bemötande och Kundservice är oftast bra på ICA oavsett om det rör bankärenden eller om det är i butikerna. Kvalité och service är viktigt för ICA och detta har dom jobbat mycket med, och det märks. Du får svar på dom vanligaste frågorna direkt på nätet men du kan självklart kontakta ICA i alla tänkbara kanaler på vardagar mellan 8-20.

Varför ska man välja ICA Banken?

Den primära anledningen till varför man ska välja ICA Banken är för deras utbud och öppenhet i sina produkter och tjänster. Du kan samla allt du behöver på samma ställe och dessutom få väldigt mycket bonus på när du handlar mat, som du oavsett ska göra. På så sätt kan du spara flera hundra varje månad genom att bara samla ditt sparande och konton hos ICA banken och handla all mat på ICA. En annan anledning att välja ICA Banken är att dom har väldigt förmånliga räntor både på privatlån och bolånet. Som student är också ICA banken ett klockrent val då du slipper en rad olika avgifter och kan fokusera mer på dina studier istället för att tänka på vad ditt bankkort kostar.

Vårt råd är att samla så mycket som möjligt hos ICA för att få ännu mer förmånliga priser på försäkringar och banktjänster.

Om ICA Banken

ICA banken startades 2001 och ingår i ICA gruppen som har sitt säte i Borås men även kontor i Stockholm, Solna.
Hos ICA  jobbar det ca 300 personer med allt från kundservice till reklam och marknadsföring. ICA banken har ca 3,6 miljoner kunder där ca 660.000 utnyttjar banktjänsterna. Man har också ungefär 600.000 som använder något av ICA bankens bankkort.

Sammanfattning och Betyg

Det samlade betyget för ICA Banken är väldigt högt. Mycket beror på det breda utbudet och den tydliga hemsidan med all information man behöver. Det lyser ärlighet och man ser direkt att det är en seriös bank. Att du kan samla allt ditt sparande, kort, kontot och lån hos ICA banken gör också att betyget stiger ytterligare. Att man dessutom får väldigt generös bonus på alla produkter och tjänster gör det också väldigt attraktivt. Med att bara ha ett enkelt ICA-kort och handla maten hos ICA finns det hundralappar att spara. Om du dessutom samlar lån, försäkringar och annat hos ICA banken kan du spara betydligt mer.

 

Omdöme ICA Banken
 •  

  Samlat betyg

4.1

 

Sammanfattning

Betyg för Ica Banken

3 Kommentarer

 1. Jörgen

  Samla allt hos Ica

  Jag har börjat att samla allt hos ICA eftersom vi köper och har alltid köpt all mat där. Så innan vi ska flytta, resa eller tex teckna försäkring å kollar jag alltid vad som finns hos ICA. Skönt att slippa dem traditionella bankerna men ändå ha allting samlat. Så jag ger ICA 5 av 5 toasters och uppmanar andra att göra det samma!

  Svara
  • etrender_se

   Roligt att höra att du är nöjd med ICA.

   Här är en lista över vilka verksamheter dem har, så att du inte missar något!

   Handla online
   ICAs matkasse
   ICA Hemma
   ICA Foto
   ICA Upplevelser
   ICA Banken
   ICA Försäkring
   Apotek Hjärtat
   ICA-klassikern
   ICA Stiftelsen

   Svara
 2. Karin

  Ica for life

  Alltid handlat på Ica, när jag kollar nya bostäder så måååååste det finnas en Maxi nära och bra 😀 så jag är helkund och nöjd.

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sending