Bynk omdöme och recension

Bynk är ett kreditinstitut som erbjuder privatlån.
De satsar stenhårt på att vara den mest moderna och flexibla lösningen i jämförelse med konkurrerande banker och kreditinstitut. Man arbetar med att kunna erbjuda allt direkt i Bynk-appen. Du kan till exempel öka och minska storleken på ditt lån i appen och du kan få upp till 4 st månader då du slipper betala (bra om man har en månad med extra mycket utgifter).
I appen kan du även öka och minska din amortering och en hel del andra bra grejer. Man marknadsför ju sig med sin slogan “som en bank ska fungera”. Med det syftar de på tydliga räntor, villkor och att det skall vara flexibelt på det sätt jag nämner ovan.

Deras hemsida Bynk.se är modern och ger ett bra intryck. Banken/kreditgivaren startades 2016 och kommer på sikt erbjuda förutom privatlån även bolån, sparkonto och kreditkort.

Man erbjuder följande:

 • Fyra st betalfria månader per år (bra om du har en månad med extra mycket utgifter)
 • Justera din månadskostnad i appen
 • Amortera extra på ditt lån (bra om du har mer pengar över än vanligt en månad)
 • Utöka ditt lån i appen

Privatlån med ränta från 3.95%

Bynk erbjuder privatlån/blancolån med en ränta från 3.95% i skrivande stund. Räntan sätts individuellt och även lånebeloppet avgörs i en sedvanlig kreditprövning. Om din ekonomi inte tillåter det beloppet du har ansökt om så kommer de att presentera det belopp dom kan erbjuda dig.

Du kan självklart samla lån och krediter som du önskar. Beloppet betalas ut och sedan får du själv betala av dina andra lån och krediter. På så sätt kan du samla lån och krediter enkelt.

Läs mer om Bynk på Hittalanet.se

Information om bynks villkor

Bynk

 • Kreditgräns: 10 000 – 300 000 kr
 • Räntefritt: 14 dagar
 • Löptid: 3 – 12 år
 • Ränta: 3,95 % – 19,95 %
 • Kontrolleras UC: Ja
 • Åldersgräns: 20 år
 • Krav på inkomst: 10 000 kr/mån

Kostnader & avgifter

Uppläggningsavgift: 398 kr
Aviavgift: 0 kr
Dröjsmålsränta: 0 %
Förlängning återbetalningstid: 398 kr

Påminnelseavgift: 60 kr

Bynk appen

Appen är vad som står ut mest emot konkurrenterna. Den används för att enkelt hålla koll på ditt lån och andra engagemang hos Bynk. Här kan du styra allt kring lånet i form av öka lånet, ändra månadskostnad m.m. Den app som de skapat är enligt vårt omdöme mycket användbar då du enkelt och överskådligt kan styra ditt lån. 

Som vi nämner ovan är även deras hemsida Bynk.se väldigt smidig och bra.

Erbjuder Bynk snabblån?

SMS-lån, mikrolån eller snabblån är samlingsnamn på korttidskrediter med mindre belopp som ska betalas tillbaka inom 30 dagar. Det finns många som tror att Bynk erbjuder snabblån, men det gör dom inte. Du kan hos bynk ansöka om privatlån, även kallat för blancolån.

Ansökningsprocessen & Utbetalningstid

Ansökningsprocessen är enkel och du får svar direkt på nätet. Utbetalningstiden är upp till 2 bankdagar så fort du har blivit beviljad lånet du har sökt om. Sedan kan du smidigt och enkelt se ditt lån direkt i appen.

Deras egna poäng

Bynkpoäng är något som du kan tjäna under tiden du har ett lån. Dessa poäng kan du sedan använda för att betala in extra på ditt lån.

Deras egna betyg

Det är ett betyg som du får när du gör en ansökan om lån. Bynkbetyget ger dig en indikation om hur din kreditvärdighet ser ut och hur du kan påverka den.

Banksäkerhet

BankID används för att du ska kunna utföra bankärenden säkert.

Månadsskydd+

Månadsskydd+ är en slags försäkring som kan om något oförutsett händer så hjälper försäkringen dig med ditt lån. Det är gratis dom 3 första månaderna därefter fortsätter den gälla om du inte säger upp det. Det kostar 7,6% av ditt lånebelopp och du betalar det månadsvis. Månadsskydd+ täcker vid en ofrivillig hel arbetslöshet, hel arbetsoförmåga och sjukhusvistelse. Om du skulle avlida så betalar försäkringen återstående lån och kvarvarande belopp upp till 100.000 kr betalas till dödsboet.

Övriga kostnader/avgifter som tillkommer

 • Startkostnad 398 kr
 • Månadskostnad 0 kr/mån
 • Förseningsavgift 195 kr (om du missar dina månadsbetalningar)
 • Påminnelseavgift 60 kr (om du missar dina månadsbetalningar)
 • Inkassoavgift 180 kr (om du missar dina månadsbetalningar)
 • Lösa lånet i förtid 0 kr
 • Extra inbetalning 0 kr
 • Ändra återbetalningstid 0 kr
 • Använda betalningsfri månad 0 kr

Hemsidan & Kundservice

Hemsidan Bynk.se är modern och snygg. Det är enkelt att navigera och hitta rätt information. Trots att sajten är ny och all information kanske inte finns så framgår det mesta. Kundservice är enkel att kontakta antingen via telefon eller messenger (facebook) vilket vi tycker är en modern och bra lösning.

Omdöme & Betyg

Att ge dom ett bra betyg och omdöme är relativt enkelt även om det är en ny kreditgivare. Första intrycket är så pass bra och helhetslösningen med hemsidan och appen gör att de känns väldigt moderna och att de känns helt rätt i tiden. Även utbudet av produkter, priser m.m gör Bynk väldigt förmånlig och enkel att använda för deras kunder.

Kika in på Bynk.se och se om de uppfyller dina önskemål.

 

Omdöme av Bynk
 •  

  Samlat betyg

4.3

 

Sammanfattning

Betyg för Bynk

 

6 Kommentarer

 1. BynkFan

  Jag gillar appen! Så här borde fler banker tänka och göra! Tummen upp för en cool app.

  Svara
 2. Hojtar

  Bynk är uppstickaren i fintech-branchen med Lendos grundare och Schibstedt i ryggen (som äger bla Aftonbladet och Blocket). Omsättningen är knapp (6mkr) i relation till förlusten på 41mkr och det är fokus på tillväxt. Men att använda tjänsten skall man inte vara orolig för, Shcibstedt har nyligen investerat 100mkr. Läs mer om investeringen här: https://www.breakit.se/artikel/14101/bynk-tar-in-100-miljoner-schibsted-investerar

  Svara
 3. Jesper

  Är det bara genom appen man kan hantera sina lån?

  Svara
  • etrender_se

   Hej Jesper, jag kan tyvärr inte svara på din fråga. Vad vi kan se är att ansökningsprocessen går att nå från webben med med BankID.

   Svara
 4. Patrik

  Omständigt att få lån. Skulle vara så lätt men i verkligheten är det inte så och särkilt jag som inte är så bra på data.

  Svara
  • etrender_se

   Hej Patrik.

   Vi upplevde att processen var väldigt smidig och enkel.
   Vi har egentligen inte upplevt att processen är krånglig hos någon av de kreditgivare som vi testat under åren.

   Mvh admin på Etrender

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *