Lendify

Lendify och Brocc sparlån – omdöme

Är du intresserad av att låna ut pengar till privatpersoner och få avkastning i form av ränta?
Då är Lendify perfekt för dig. Lendify.se är Sveriges första marknadsplats för lån mellan privatpersoner.
Det finns ytterligare en stor aktör som heter Brocc.se (tidigare Sparlån.se). Vi rekommenderar att man sprider sina risker och fördelar sina investeringar 50/50 mellan dessa två plattformar. Vi använder oss av båda plattformarna och är lika nöjda med båda två.

Person-till-person lån, ofta kallat peer-to-peer (P2P) är som det låter, privatpersoner lånar pengar av andra privatpersoner.
Förr lånade vi ju pengar av varandra. Innan det fanns banker lånade vi pengar av familjen eller andra personer vi kände. Idag – tack vare den tekniska utvecklingen, kan man minska behovet av olika mellanhänder. Du som vill låna eller låna ut pengar enkelt och kostnadseffektivt kan mötas på marknadsplatser som Lendify och Brocc.

Hos Lendify och Brocc möts privata långivare och låntagare och båda parter tjänar på det. Lendify tar hand om hela den administrativa biten. Allt från att granska låneansökningar och upprätta avtal mellan dig som vill låna och dig som vill låna ut, till utbetalning av lån och administrering av betalningar. Tack vare att Lendify och Brocc är helt onlinebaserade blir det färre mellanhänder. Det minskar kostnaderna jämfört med de kostnader som traditionella finansiella institut som exempelvis banker och kreditkortsbolag har.

Vill du låna ut pengar så får du hos Lendify och Brocc möjlighet att direktinvestera i konsumentlån. Här kan du även sprida kapitalet och minska dina risker på många olika låntagare genom Lendify och Broccs låneplattformar.
Lendify och Brocc har aktiva digitala marknadsföringsstrategier för att skaffa, aktivera och behålla kunder.

Låna ut pengar och få en stabil avkastning

Hos Lendify.se och Brocc.se (tidigare Sparlån.se) kan du investera i lån till privatpersoner. Dessa aktörer är inga är inga banker. De har istället stora kostnadsfördelar jämfört med bankerna. Det kommer dig tillgodo i form av bättre avkastning på utlånade pengar.

Det är enkelt att komma igång och du bestämmer själv om du vill välja vilka lån du ska investera i eller om du vill att ditt kapital automatiskt ska fördelas på flera olika lån.
Om du väljer Autoinvest så arbetar dina pengar åt dig automatiskt. Du gör en överföring till ditt konto på Lendify och Brocc, sedan ser de till att pengarna investeras i bra lån löpande automatiskt. Din portfölj sprids hos många olika låntagare för att på så sätt minimera effekten av en eventuell kreditförlust.
Som långivare tar du alltid största risken med att erbjuda krediter. Lendify minimerar den risken genom att ha en egen kreditförlustfond för att täcka upp om en långivare inte kan betala tillbaka sitt lån.

Det är tryggt för dig att veta att Lendify och Brocc riktar in sig på de mest kreditvärdiga låntagarna och har därför stränga kreditkriterier för de som lånar. Till exempel får Lendifys genomsnittlige låntagare får inte ha betalningsanmärkningar, de måste har en medelinkomst över 400 000 kr/år och fast anställning.
Lendify och Brocc har tillstånd från Finansinspektionen. Pengar som förs över till ditt Lendify- och brocc-konto är helt separerade från deras egna tillgångar. För kapital som du investerat i lån fungerar Lendify.se och Brocc.se endast som en marknadsplats. Du har en direkt koppling till låntagaren genom identitetsnummer som står på låntagarens skuldebrev.

Hur gör jag?

Registrera ditt konto enkelt på respektive hemsida. Det tar bara några minuter. Du registrerar dig med ditt BankID. Därefter väljer du ett eller flera konton – löptiden och avkastningen skiljer dem åt. För över pengar via Bankgiro eller annan vald metod.
Sedan börjar du investera. plattformarna tar hand om allt administrativt som kreditbedömning, handläggning, upprättande av avtal, in- och utbetalningar och kundservice. Enkelt och bekvämt för dig!

Läs allt om Lendify på Aktieskolan.se – Här kan du hitta mer information om olika typer av P2P utlåning.

Hur fungerar Autoinvestkonto?

Plattformarna skapar en korg av lån som fördelar ditt kapital mellan lån i riskklasserna A,B,C,D och E. Kapitalet fördelas på minst 20 olika lån för att sprida riskerna så bra som möjligt. De sköter investeringarna åt dig, men du har hela tiden full insyn i vilka lån som finansieras. Ditt kapital matchas mot lån automatiskt och du behöver inte göra något själv!
Låntagaren betalar ränta och amortering varje månad. Med Autoinvest kan du återinvestera dessa pengar helt automatiskt. Kreditförlustfonden som är en fond som Lendify.se har överfört egna medel till, är avsedd för att täcka eventuella förluster.

Låna pengar hos Lendify och Brocc Sparlån

På Brocc och Lendifys hemsida ansöker du enkelt och snabbt om ditt lån. Allt sker online. Här fyller du i hur mycket du vill låna, hur länge och till vad. Du skapar ett konto genom att fylla i din e-postadress och verifierar din identitet med BankID.
Ett lösenord för inloggning skickas automatiskt till din e-post.
När du ansöker om lån får du ett personligt räntebesked direkt på skärmen. Det görs även en kreditupplysning hos UC.
I vissa fall kan man även behöva komplettera med exempelvis ett anställningsintyg för att du ska få ditt lån.

Är du nöjd med räntebeskedet klickar du dig vidare och fyller i en låneansökan och beskriver kort vad du vill låna till, vad du jobbar med, din månadsinkomst osv. Efter att de granskat din låneansökan manuellt, publiceras den på sajten. Det tar mindre än två timmar under kontorstid (8-17 måndag-fredag). När låneansökan har godkänts för publicering får du ett mail.

Nu kan olika långivare se och investera i din låneansökan. Det kan vara både en och flera långivare. Det är vanligt att det är flera olika långivare som investerar ett mindre belopp vardera till dess lånebeloppet är uppfyllt.

Det är enkelt för dig att följa utvecklingen för din låneansökan genom att du kan logga in på Mina sidor. Din ansökan ligger ute till dess att lånet är fullt finansierat, dock som längst i 14 dagar. Blir ditt lån inte fullt finansierat under den tiden får du chansen att förnya din ansökan för en ny publicering på sajten. De som tidigare valt att investera i ditt lån får tillbaka sina pengar efter 14 dagar. Har du ansökt om lån kan du välja att lånet efter finansieringsperioden ändå betalas ut, även om det inte blev fullt finansierat, t ex till 50 %.

Krav för att få ett lån är
-Du har inga betalningsanmärkningar
-Du har ingen skuld hos Kronofogden
-Du har en inkomst på minst 180 000 kr/år

Kika in på Lendify.se och Brocc.se för att göra låneansökningar. Du förbinder dig inte till att låna pengar när du gör en ansökan och det är helt gratis. ANsökan görs för att se vilka villkor som de kan erbjuda just dig.

Hur får jag mina pengar och betalar av lånet?

När din ansökan är finansierad postar Lendify och Brocc ett avtal med dina lånevillkor som du ska signera och skicka tillbaka. Därefter betalar de ut pengarna till det bankkonto du angett. Det tar ungefär 1-3 bankdagar.
Din första återbetalning gör du månaden efter att du fått ditt lån. Avin skickas via post eller e-post till dig varje månad och ska vara betald senast den sista dagen samma månad.

Kundservice

Att kontakta Lendify.se och Brocc.se är enkelt och de har flera alternativ att ta kontakt. De har öppet måndag-fredag kl 8-17. Du kan ringa kundservice eller skicka e-post. På hemsidan finns även en chattfunktion. Skulle du vara missnöjd med något vill de gärna att du hör av dig via e-post. De önskar feedback för att förbättra sig och ha nöjda kunder.

Hemsidan

Lendifys hemsida är bra, enkel och tydlig. Det är även Brocc Sparlåns hemsida.
Du hittar allt på startsidan och det är lätt att hitta tjänsterna som de erbjuder. Vid respektive tjänst finns all information man behöver och det finns även rubriker med frågor och svar. Ansökning om att låna eller låna ut gör man enkelt direkt på hemsidan och fyller i de kriterier som efterfrågas. Längst ner på sidan finns alla rubriker med Lendify och Broccs tjänster, kontaktinformation och annan företagsinformation.
På Lendifys hemsida finns även deras senaste årsredovisning att ladda ner. Om du har frågor om Lendify, Brocc Sparlån, P2P eller hemsidorna så finns det även  enchattfunktion.

Mobilanpassad hemsida

Båda aktörerna har en mobilanpassad/responsiv sajt för mobilen som gör att den anpassar sig efter skärmens upplösning beroende på vilken enhet du använder, oavsett om det är en iphone eller en ipad. Att ha en mobilanpassad eller responsiv sajt är ett absolut krav idag och deras respektive hemsidor är även bra strukturerade och lättnavigerade.

Varför ska jag välja Lendify och/eller Brocc Sparlån

Vill man låna pengar till lägsta möjliga ränta är Lendify.se och Brocc.se mycket bra alternativ. Om du ute efter att få bättre avkastning och diversifiera dig från börsen så är dessa plattformar perfekta för dig. Dessa plattformar är helt onlinebaserade marknadsplatser där privatpersoner kan mötas som låntagare och långivare. Här betalar du inte för dyra mellanhänder som man annars gör när man anlitar banker eller andra finansiella institut. Det gör att du kan få en lägre ränta när du lånar pengar och att du kan få en högre avkastning om du lånar ut pengar.

Bolagsinformation om Lendify

Lendify grundades 2014 och är Sverige första riktiga marknadsplats för lån mellan privatpersoner (peer-to-peer). Affärsidén är att ha en helt onliebaserad låneplattform där privata låntagare och privata långivare kan mötas på ett kostnadseffektivt och lönsamt sätt.

Sammanfattning och omdöme

Lendify.se och Brocc får bra betyg eftersom man med en helt onlinebaserad låneplattform mellan privatpersoner, gör det mycket enklare och lönsammare för privatpersoner att låna eller låna ut pengar. Det går snabbt och lätt att ansöka direkt på hemsidorna och de är även väldigt bra för mobilen eller läsplattan. Vi alla vet nog att idag så blir det viktigare och viktigare att ha en bra sajt för mobilen eftersom mycket av researchen gör man via mobilen och inte datorn längre. Man surfar på väg hem från jobbet eller när man har ett par minuter över. Då är det viktigt att sajten fungerar bra för mobila enheter och inte bara datorn. Man har även en chattversion till kundtjänst vilket också höjer betyget då man enkelt och snabbt kan få svar på sina frågor. Lendify och Brocc Sparlån har tillstånd från Finansinspektionen som gör att du som kund kan känna dig trygg.

 

Omdöme av Lendify och Brocc Sparlån
  •  

    Samlat betyg

4.3

 

Sammanfattning

Betyg för Lendify

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *