Så hittar du bästa lånet 2018 – Enkel guide

Här kommer du kunna se en guide för hur du hittar det bästa lånet med bäst villkor.
Vi rekommenderar att du tittar på vår video-guide nedan men det går även bra att läsa guiden, då den har samma innehåll.

z

1. Sätt på ljudet

Det bästa sättet att följa den här guiden är att titta på vår korta video nedan. Sätt därför på ljudet.
I

2. Titta på eller läs guiden

Det bästa sättet att följa den här guiden är att titta på vår korta video nedan. Sätt därför på ljudet.
Z

3. Följ instruktionerna

Det bästa sättet att följa den här guiden är att titta på vår korta video nedan. Sätt därför på ljudet.

Läs guiden som text

Behöver du låna pengar? Men vet kanske inte riktigt vilket lån som passar dig. I den här guiden så vägleder vi dig i den lånedjungeln som finns och hjälper dig att hitta rätt alternativ. Oavsett vad du ska låna till så sätter alla banker individuella räntor och avgifter beroende på hur mycket du ska låna, vad du ska låna till och hur din finansiella ekonomi ser ut. Därför finns det inte bara ett alternativ som alltid passar för alla. Man vet inte heller vilken ränta man får fören man har kontaktat banken. 

Det finns olika typer av lån; privatlån, billån, båtlån, smslån, bolån och lån till kontantinsats. Vi kommer gå igenom alla typer av lån här förutom bolån som du hittar här – bolåneguiden 2018. Vi går inte heller igenom smslån då vi inte ser någon fördel med den typen av lån jämfört med andra privatlån. 

Oavsett hur mycket pengar du ska låna, 5 000 kr eller 500 000 kr så är det oftast ett helt vanligt privatlån som fungerar bäst. Du kan i princip låna till vad du vill. Alltifrån en telefon, till en bil eller till kontantinsats till din nya bostad. Det finns hundratals av banker och långivare som ger ut privatlån i Sverige. Så hur ska man då göra för att hitta rätt? Som vi nämnde i videon så sätter banken olika räntor och avgifter beroende på dina förutsättningar för lånet. 

När man tar ett lån vill man ha de bästa förutsättningarna, lägsta avgifterna och lägsta räntan. Så hur gör man enklast för att jämföra dom här hundratals bankerna? Det absolut enklaste hade varit att skicka iväg en låneansökan till alla banker och jämföra ränta och avgifter mot varandra. Det är dock för tidskrävande och skulle ta för mycket tid och många kreditupplysningar. Därför rekommenderar vi att man använder en jämförelsetjänst som exempelvis Advisa där du kan jämföra olika lån och banker.