Bank Norwegian omdöme

Bästa lånet 2018

Hitta det bästa lånet med vår lån-guide.

Bästa kreditkortet 2018

Hitta det bästa kreditkortet med vår kort-guide.

Funderar du på att ansöka om ett privatlån eller en kredit? Bank Norwegian är ett av Sveriges största låneinstitut som erbjuder privatlån mellan 5.000 och 500.000 kr. Du kan låna till precis vad du vill, oavsett om det är till en ny bil, ny båt eller om du vill lösa andra krediter med sämre villkor.

Hos Bank Norwegian får du dessutom svar direkt efter du har ansökt online efter ett privatlån eller kredit. Med andra ord utförs hela låneprocessen direkt på nätet för att det ska vara så enkelt som möjligt och att du ska få besked direkt. Räntan sätts dessutom individuellt så beroende på din kreditvärdighet och betalningsförmåga kan du få lägre ränta. För närvarande är räntan hos Bank Norwegian från 4.99% nom.

Många känner nog till Bank Norwegian som det norska lågpris flygbolaget som har expanderat ordentligt i Europa och världen dom senaste åren. Faktum är att moderbolaget Norwegian Air Shuttle AS är ett av världens största flygbolag med en väldigt modern flygplatsflotta.

Letar du efter en bank med bra lånevillkor, låg ränta, snabbt svar och möjlighet att låna upp till 500.000:- kan Bank Norwegian passa dig perfekt. Läs vårt omdöme om banken här nedan.

Privatlån upp till 500.000 kr

Hos Bank Norwegian kan du ansöka om privatlån eller blancolån mellan 5.000kr och 500.000kr. Det är inte många låneinstitut som erbjuder privatlån upp till dom summorna. Här har du möjlighet att låna pengar utan säkerhet, oavsett om du vill låna till en ny bil, ny båt eller till kontantinsats för lägenhetsköp eller husköp. Låneprocessen gör du direkt via internet med BankID och du får svar direkt. Har du SMS-lån eller andra mikrolån med höga räntor kan du samla dina lån hos Bank Norwegian för att baka ihop alla dina lån och få en lägre ränta. SMS-lån och andra mikrolån brukar oftast ha betydligt högre räntor så här har du möjligheten att få en lägre ränta och spara pengar.

Låna upp till 500.000 kr utan säkerhet här

Bank Norwegian Reward

Bank Norwegian Reward är ett bonussystem som man kan få via flygbolaget Norwegian Air. Bonussystemet fungerar så att du får poäng som kallas för CashPoints när du flyger med Norwegian. Nu kan du även få CashPoints med Bank Norwegian när du handlar med deras kort.

Bank Norwegian Kreditkort med kredit upp till 100.000 kr

Bank Norwegian erbjuder mer än bara privatlån. Du kan även ansöka om deras förmånliga Norwegian Kort som inte har någon årsavgift samt ger CashPoints på varje köp du gör med kortet. Du får bonus med upp till 20% CashPoints när du bokar flyg med Norwegian. Bonus med 1% CashPoints på alla köp du gör med kortet. Du kan lösa in dessa CashPoints när du bokar flygbiljetter så dras det av från priset, så varför inte samla CashPoints till din nästa semester? Kortet har som sagt ingen årsavgift och det finns inte någon uttagsavgift i bankomat eller avgift för köp. Om du bokar resa med kortet ingår det också en förmånlig reseförsäkring och avbeställningsförsäkring för hela resesällskapet. Självklart kan du välja pinkod själv på kortet och du kan signera elektroniskt med kortet. Kreditkortet kan fås med upp till 100.000kr i kredit och 45 dagars räntefri betalning.

Sparkonto

Förutom privatlån och kreditkort erbjuder även Bank Norwegian ett förmånligt sparkonto med 0,70% i sparränta från första kronan. Till skillnad från många andra banker där räntan för närvarande oftast är 0% så har du möjlighet att spara pengar hos Bank Norwegian redan från första kronan. Dessutom är det helt kostnadsfritt att öppna sparkonto hos Bank Norwegian och det finns inga uttagsgränser. Hos Bank Norwegian skyddas dina pengar av samma insättningsgarantier som norska banker har. Den är högre än den svenska statliga insättningsgarantin som svenska banker oftast har. Den norska insättningsgarantin är upp till 2 000 000 NOK. Du ansöker om sparkontot smidigt direkt på nätet och administrerar kontot via internetbanken.

Internetbank

Hos Bank Norwegian har du internetbank som du kan logga in på via BankID, mobilt BankID, Telia eller via SMS. Här kan du administrera alla dina tjänster som du har hos Bank Norwegian. Du kan se dina fakturor, kolla saldo eller betala räkningar.

Räntor och lånebelopp

Det som gör Bank Norwegian väldigt starka är att dom erbjuder ett väldigt brett spann på lånebelopp. Det är inte många andra banker som erbjuder lån upp till 500.000kr utan säkerhet. Dessutom ger Bank Norwegian dig möjligheten att få en låg ränta som för närvarande börjar på 4,95% men upp till 20,24% beroende på din kreditvärdighet och betalningsförmåga. Bank Norwegian kommer inte heller fråga dig vad du ska använda pengarna till utan du bestämmer helt själv vad du vill köpa för pengarna oavsett om det är till en bil eller för annat nöje.

Vem kan låna pengar?

För att få ett privatlån hos Bank Norwegian så krävs det att du inte har några betalningsanmärkningar, folkbokförd i Sverige dom senaste 36 månaderna samt att du minst är 18 år gammal. Sedan görs det en sedvanlig kreditprövning för att bedöma din betalningsförmåga och avgöra vilken ränta du får.

Avgifter

Det är ganska enkelt att hitta prislistan för alla avgifter för respektive tjänst. I top menyn så hittar du ”produkter och priser” där man kan klicka sig vidare till t.ex. lån. Här hittar vi en rad avgifter som räknas in när du ansöker om ett privatlån. Dessa avgifter är relativt standard för banker och lånegivare så det är helt normala avgifter.

Uppläggningsavgift för lån mellan 5.000 – 9.999: 99 kr
Uppläggningsavgift för lån mellan 10.000 – 500.000: 399 kr
Administrationsavgift/månad: 19 kr
Saldobesked: 0 kr
Dröjsmålsränta: 24%
Förseningsavgift: 95 kr
Påminnelseavgift: 65 kr

Ansökningsprocessen för privatlån

Hela ansökningsprocessen gör man online med ett par enkla steg som vi går igenom här nedan.

Steg 1

Välj privatlån, kreditkort eller sparkonto på startsidan. Du har dels uppe till vänster i vänsterspalten olika alternativ samt en stor röd ruta till höger på sidan där du kan klicka på ”Låna pengar direkt”.

Steg 2

Fyll i önskat lånebelopp och dina personuppgifter innan du går vidare. Tänk på att ange eventuell medsökare för att öka chansen att få lånet beviljat samt lägre ränta.

Steg 3

Här anger du ekonomisk information som bland annat civilstånd, boendetyp, anställningsform och inkomst före skatt.

Steg 4

Här godkänner du dina uppgifter för att ta dig vidare i låneansökan. Se till att alla uppgifter stämmer så att Bank Norwegian kan ta en kreditprövning på dig (standard för alla långivare).

Nu har du ansökt om lån!

Kundservice – Grym support på telefon

På banknorwegian.se så har dom en sida som heter kundservice där du kan få svar på dom flesta frågorna man kan tänkas ha. Här kan du hitta bra information utan att behöva skicka något mail eller ringa kundservice. Skulle du dock inte hitta svaret på din fråga här så kan du klicka dig vidare i menyn till ”kontakta oss” där du hittar ett kontaktformulär för att skicka e-post. Vill du ringa Bank Norwegian så klickar du istället på ”kontaktinformation” i menyn där du hittar telefonnummer för att kontakta dom. Av erfarenhet får man oftast snabba svar och blir väldigt bra bemött av deras kundservice. Tänk bara på att om du vill ringa till Bank Norwegian så har dom endast öppet på vardagar mellan 10-16 vilket är minsta laget. Om du däremot behöver spärra ditt kreditkort så kan du göra det dygnet runt genom en spärrservice som du hittar under samma sida.

Hemsidan

Bank Norwegian har en väldigt enkelt och tydlig hemsida där det framgår direkt vart du ska klicka dig vidare för att komma till ansökningsprocessen eller läsa mer information om de olika tjänsterna. Från startsidan når du alla viktiga sidor väldigt enkelt och du hittar omgående vart du loggar in för att komma åt internetbanken.

Mobilanpassad hemsida

Bank Norwegian har en bra mobilanpassad hemsida vilket absolut är ett krav idag då många gör sina köp via mobiltelefonen. Därför ställer det höga krav på snabbhet, användarvänlighet och säkerhet. Hos Bank Norwegian har du en bra mobilsajt, speciellt om du jämför med dom traditionella bankerna som har legat efter ganska länge på den biten. Ska du låna pengar på mobilen via Bank Norwegian så är det väldigt enkelt då varje steg är brutet upp enskild så att du ska slippa scrolla på mobilen. Det är väldigt enkelt och tydligt låneformuläret på mobilen.

Varför ska man välja Bank Norwegian?

Den främsta anledningen till varför Bank Norwegian skiljer sig mot andra är att dom erbjuder lån upp till 500.000 kr utan säkerhet samt att du kan ansöka om både privatlån, kreditkort och sparkonto på samma ställe utan en massa höga avgifter på kort och liknande. Dom vanliga storbankerna tar oftast ut betydligt högre avgifter på diverse tjänster vilket Bank Norwegian inte gör. Deras sparkonto ger dessutom 0,70% ränta från första kronan utan några uttagsavgifter vilket också gör dom väldigt attraktiva med tanke på dagens låga utgångsräntor, eller obefintliga hos storbankerna och även andra låneinstitut.

Norwegian Bank – en vanlig felstavning

Det finns ett vanligt missförstånd om hur banken stavar sitt namn, det har visat sig i studier att ca. 35% av personer som söker efter banken på internet söker på frasen Norwegian Bank. En förklaring kan vara att det känns mer naturligt att skriva Norwegian Bank eftersom de flesta andra banker har sin unika del av namnet först och sedan ”Bank” efteråt.

Generell Bolagsinformation

Bank Norwegian är en internetbank och låneinstitut för privatpersoner. Bank Norwegian AS är ett dotterbolag till det helägda Norwegian Finans Holding ASA som är ett förvaltningsbolag som enbart har som uppgift att förvalta aktierna i dotterbolaget.

Norwegian Air och Bank Norwegian har samma ägare

Bank Norwegian grundades i juni 2007 och är i grunden ett norskt bolag som dom flesta förknippar med resor och flygbiljetter. År 2013 lanserades även Bank Norwegian i Sverige för att erbjuda privatpersoner lån och krediter.

Norwegian Air ägs till 100% av det norska bolaget Norwegian Finans Holding ASA, precis på samma sätt som Bank Norwegian är helägt av samma bolag.

Bank Norwegian App

Bank Norwegian App låter dig sköta dina bankärenden direkt i telefonen. Precis som de flesta moderna banker erbjuder Bank Norwegian sina kunder tjänster i mobilen där du som kund kan betala räkningar, föra över pengar och se dina transaktioner i en app som finns tillgänglig till Android och iPhone.

Sammanfattning & Betyg

Att ge Bank Norwegian ett högt betyg är inte speciellt svårt med tanke på deras breda utbud av produkter samt deras villkor och priser. Räntorna är i rimliga nivåer samt att du får bra ränta på sparkontot är positivt. Bank Norwegian är ett tryggt bolag som ger ett mycket seriöst intryck och av erfarenhet fungerar deras tjänster väldigt bra oavsett om det är ett privatlån eller ett kreditkort. Att dom dessutom erbjuder stora lån utan säkerhet och även ger dig möjligheten att baka ihop andra kredit och sms-lån till en bättre ränta är väldigt bra. Ansökningsprocessen både på desktop och mobilt fungerar väldigt bra och smidigt vilket känns som ett krav nu för tiden och dom lever verkligen upp till det. Deras internetbank fungerar också väldigt smidigt där du kan se saldo, fakturor och göra vanliga banktjänster genom att enkelt logga in via BankID, Mobilt BankID, Telia eller SMS. Det som vi hittar negativt är att dom har relativt korta öppettider på kundservice men eftersom många svar finns på hemsidan anser inte vi att det är något stort problem.

Omdöme av Bank Norwegian
  • Samlat betyg
4.5

Sammanfattning

Betyg för Bank Norwegian